Tegen voortzetting lockdown van horecabedrijven en culturele sector

Maandagochtend protest in Schiedam tegen lockdown

Maandagochtend protest in Schiedam tegen lockdown

SCHIEDAM - Maandagochtend 17 januari aanstaande om 11.00 uur verzamelen horeca-ondernemers, culturele instellingen, winkeliers en andere ondernemers zich op de Grote Markt als protest tegen de voortzetting van de coronalockdown van de horeca en de cultuursector.

door Jan Schrijver

Gisteren zijn bij een groot aantal winkeliers, horeca-bedrijven en culturele ondernemers verspreid over heel Schiedam posters opgehangen met de tekst 'Wij zijn essentieel genoeg om open te gaan! #WIJWILLENOPEN Schiedam'. 

Gisteravond zijn enige versoepelingen van de coronalockdown bekendgemaakt. Enkele hoofdpunten hieruit zijn dat ook niet-essentiële winkels weer open mogen en dat contactberoepers als kappers weer aan het werk kunnen. Het open zijn is onder bepaalde coronabeperkingen. Zo moeten de niet-essentiële winkels om 17.00 uur dicht, geldt een mondkapjesplicht en is het aantal klanten dat tegelijk in de winkel mag zijn beperkt. Zie verder het persbericht van de overheid.

Voor de horecabedrijven en de culturele ondernemers zijn géén versoepelingen van de geldende lockdown aangekondigd (met dien verstande dat kunst- en cultuurbeoefening - bijvoorbeeld muziek, toneel en dans - binnen en buiten weer mogelijk is, maar publiek is daarbij nog niet toegestaan).

Het idee was reeds vanuit winkeliers geopperd om een protestfoto te maken met zoveel mogelijk ondernemers van de retail, horeca en cultuur bij elkaar op de Grote Markt met daaraan gekoppeld een persbericht. Dat schreven wij donderdag in het artikel onder deze link.

Omdat voor de horeca en de cultuursector de lockdown blijft gelden, wordt de actie om een protestfoto te maken doorgezet. Dat gebeurt op de Grote Markt, aanstaande maandag 17 januari 2022 om 11.00 uur. Maurice Haverkamp, voorzitter van Centrummanagement Schiedam: "De bijeenkomst op de Grote Markt gaat door met een nuance: de retailondernemers steunen de horeca en cultuur!! Die moeten ook open." Niet alleen uit Schiedam centrum, maar ook uit andere winkelcentra en wijken worden horeca-ondernemers, culturele ondernemers/instellingen en winkeliers verwacht. 

spulli

15-01-2022