Wandelaars die manifestatie doorzetten op grond van noodbevel naar huis gestuurd

Video's op YouTube van demonstratie-wandeling door Schiedam

Video's op YouTube van demonstratie-wandeling door Schiedam

SCHIEDAM - De gemeente had de fakkeltocht die gisteren om 19.00 uur zou starten op het Land van Belofte verboden. Enkele kleine groepjes hebben toch gewandeld. Op een video is te zien dat wandelaars op het Broersveld op basis van een noodbevel gesommeerd worden huiswaarts te gaan.

'Er is een noodbevel uitgegeven door de burgemeester, omdat u niet geluisterd hebt en de manifestatie hebt doorgezet. Hierbij een officiële vordering om Schiedam te verlaten of als u in Schiedam woont naar huis te gaan. Als u later nog op straat aangetroffen wordt, kunt u een bekeuring krijgen.' Dat was de boodschap van de politie gisteravond op het Broersveld richting de demonstratie-groep wandelaars.

Katja Gelbwesten (staat ook bekend als 'Geel Hesje Katja') maakte opnames van de wandeling. Deze Duitse vrouw beschikt over een perskaart. Op haar YouTube-kanaal is te zien dat zij op verschillende plaatsen in ons land video's maakt van protestmarsen en andere acties.

Hier lees je ons bericht van gisteren: Ongeveer 30 mensen verzamelden zich voor verboden fakkeloptocht op Land van Belofte

Hieronder zie je de video over het optreden van de politie op het Broersveld:

Hieronder zie je een langere video van de wandeling door de binnenstad.

20-01-2022