Ongeveer 30 mensen verzamelden zich voor verboden fakkeloptocht

Ongeveer 30 mensen verzamelden zich voor verboden fakkeloptocht

SCHIEDAM - Vanavond om 19.00 uur hadden zich ongeveer 30 personen op het Land van Belofte verzameld. Daar zou een fakkeltocht door het centrum starten, maar deze werd vanmiddag door de gemeente verboden.

"Indien er vanavond toch wordt gedemonstreerd, zal hiertegen worden opgetreden", aldus de gemeente in een statement vanmiddag. Daarover lees je meer in ons artikel van vanmiddag:
Gemeente geeft geen toestemming voor fakkeltocht.

De gemeente had dan ook vanavond voorzorgsmaatregelen getroffen. Vijf politieauto’s waren vanavond op het Land van Belofte geparkeerd en twee in de Lange Kerkstraat. 

Van de circa dertig op de fakkeltocht afgekomen en op het Land van Belofte verzamelde mensen, hebben toch mensen wandelingen door de stad gemaakt, zonder fakkels maar met bijvoorbeeld led-lampjes. Wat wij van de politie begrijpen, heeft dit in kleine groepjes plaatsgevonden. 

Op social media is te lezen dat één zo'n groepje om circa acht uur vanavond werd aangesproken door de politie. De groep heeft zich toen verspreid. 

Foto: een kleine groep had zich kort voor 19.00 uur verzameld op het Land van Belofte, bron foto: Twitter, @ruurdp2 (Ruurd Postma, brigadier politie Basisteam Schiedam)

19-01-2022