Verdwijnt de ijsvogelwand langs de Poldervaart?

Verdwijnt de ijsvogelwand langs de Poldervaart?

SCHIEDAM - Langs de Poldervaart, ter hoogte van de begraafplaats, staat nog een wand van waarachter je naar ijsvogels kunt kijken. Er waren gisteren activiteiten waarneembaar die op het afbreken van deze door vogelaars geliefde kijkwand duiden.

vogels2

Wij hebben gisteren bij de gemeente navraag gedaan of deze met takken gevlochten kijkwand geheel of ten dele zal worden afgebroken, zo ja, in hoeverre een verwijdering definitief zal zijn en wat de redenen ervoor zijn. Zodra er meer bekend is, kun je dat hieronder lezen.

Update:
De reactie van de gemeente: "De ijsvogelwand is beschadigd en wordt na overleg met o.a. Vogelvereniging Zuid-Holland hersteld. Bij het herstel van de ijsvogelwand maken wij gebruik van andersoortig materiaal dan de huidige wand met als doel het comfort van de vogels te vergroten."

Lees ook:
Wat staat deze ijsvogel er mooi op

Het is een drukte van belang bij de vogelwand

Foto's: boven en midden, de situatie van dinsdagmiddag 17 januari 2023, foto onder, de situatie in mei 2021, uit ons artikel Rondje Schiedam op de fiets: in nog geen 12 km zie je sluizen, molens, industrie op poten, veel kunst en misschien wel een zeehond

ijsvogel

 

18-01-2023