Vanaf vrijdag kun je rechtstreeks met de metro naar het strand

Vanaf vrijdag kun je rechtstreeks met de metro naar het strand

HOEK VAN HOLLAND/SCHIEDAM - Met de metro van station Schiedam Centrum of Schiedam Nieuwland naar het strand dat kan vanaf aanstaande vrijdag. Dan wordt het laatste stukje van de Hoekse Lijn - van het metrostation Hoek van Holland Haven naar metrostation Hoek van Holland Strand - in gebruik genomen. 

Vrijdag 31 maart om 8.50 uur kan er worden opgestapt op de eerste metro op het station Hoek van Holland Haven. Om 9.05 uur vertrekt er een speciale 'Metro aan Zee VIPO-metro' naar metrostation Hoek van Holland Strand, waarna er om 9.15 uur een officieel openingsmoment plaatsvindt door o.a. de Rotterdamse wethouder Vincent Karremans, de Rijswijkse wethouder Armand van de Laar (portefeuillehouder OV Ontwikkeling MRDH) em RET-directeur Maurice Unck. 

De RET schrijft in de aankondiging: "Hoek van Holland Strand is een uniek metrostation in Nederland en de rest van de wereld. Bijna nergens stap je zo dicht bij de zee uit trein, tram of metro. Bovendien verbindt de metro hartje stad in Rotterdam met het strand in slechts 35 minuten (gerekend vanaf station Beurs). Op vrijdag 31 maart wordt niet alleen het nieuwe metrostation Hoek van Holland Strand officieel geopend maar ook het daarvoor gelegen station Hoek van Holland Haven dat volledig is vernieuwd. Met dit laatste stukje spoor is metrolijn B nu echt compleet." Op 1 april 2017 startte de ombouw van NS-spoor naar metrospoor. Sinds 1 oktober 2019 kunnen reizigers in lijn B vanaf Schiedam Centrum doorreizen naar Hoek van Holland Haven. 

De RET houdt een slag om de arm voor wat betreft de startdatum. Sinds 12 maart jl. is de RET gestart met het proefbedrijf en wordt de volledige dienstregeling gereden zonder passagiers. Deze ritten verlopen goed. De RET geeft aan een kleine slag om de arm te houden, omdat er pas volledige zekerheid is als het totale resultaat van het proefbedrijf bekend is. Dat is enkele dagen voor vrijdag 31 maart. 

Lees ook ons artikel van 17-5-2022 over de eerste testrit naar het strand: "Prachtig hoe je zo de duinen inrijdt".

Foto: de eerste testrit, bron RET, foto's door R. Keus

27-03-2023