Bestuurders die eerste testrit naar het strand van Hoek van Holland maakten:

"Prachtig hoe je zo de duinen inrijdt"

"Prachtig hoe je zo de duinen inrijdt"

SCHIEDAM/HOEK VAN HOLLAND - Het laatste stukje metrotraject van Schiedam naar Hoek van Holland is nu ook bereden. Gisteren maakte de RET een proefrit op het traject van Hoek van Holland Haven naar het station dat aan het strand ligt.

hv42

"De eerste testrit naar Metrostation Hoek van Holland Strand zit erop!", meldde de RET. De bestuurders die de testrit maakten: "Prachtig hoe je zo de duinen inrijdt! De testen zullen nog wel even doorgaan maar de eerste rit is in ieder geval goed verlopen."

MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) schrijft over de eerste testrit: "Vanaf tijdelijk station Hoek van Holland Haven reed de testmetro via het nieuwe station Haven, door de duintunnel stapvoets naar het perron van het nieuwe metrostation Strand. Een station met een prachtige glazen pui; een venster gericht op zon, zee en het Hoekse strand."

Over de eerste testweek: "Verkeersregelaars zullen - als de testmetro passeert - de overweg afzetten met ski-gaas. De metro zal tijdens de testen de snelheid geleidelijk aan opvoeren. Als we aan het einde van de week zeker weten dat de overweginstallaties 100% werken, dan is het ski-gaas niet meer noodzakelijk. De verkeersregelaars blijven wel op hun post gedurende de testwerkzaamheden." Lees meer op de projectwebsite Metro aan zee.

Het is de bedoeling dat er in de loop van de zomer passagiers gebruik kunnen gaan maken van dit laatste stukje metro naar/van Hoek van Holland Strand. Hier lees je wat er nog moet gebeuren.

Foto's: bron RET, foto's door R. Keus

hv1

me1

17-05-2022