Randprogrammering gericht op horeca en bezienswaardigheden

Tweedaags popfestival op Glasfabriekterrein met o.a. BLØF, Danny Vera, DI-RECT en Waylon

Tweedaags popfestival op Glasfabriekterrein met o.a. BLØF, Danny Vera, DI-RECT en Waylon

SCHIEDAM - Van 27 mei tot en met 4 juni vindt in Schiedam een festival plaats, het 'International Dutch Distillers Festival' (IDDF). Het bestaat uit drie hoofdonderdelen: popmuziekconcerten op het Glasfabriekterrein, ten tweede een restaurantweek en ten derde de randprogrammering.

Op 3 en 4 juni 2022 staan op het hoofdpodium van het Glasfabriekterrein aan de Buitenhavenweg de artiesten BLØF, Danny Vera, DI-RECT en Waylon. Ook de tributebands The Billy Joel Experience en Brucified zijn op het festival te zien. Deze coverbands wisten onlangs een tweede respectievelijk derde plek te behalen in het SBS6-programma 'The Tribute - Battle of the Bands'.

Het tweede onderdeel is de IDDF Restaurant Week. Tijdens deze restaurantweek (27 mei
t/m 2 juni) wordt er aandacht gevestigd op acties van restaurants en andere horecagelegenheden in de regio. 

Tijdens de gehele duur van het IDDF is er een randprogrammering genaamd IDDF
Around Town. De organisatie zegt het grote publiek kennis te willen laten maken met de rijke historie van de stad. Ook locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek kunnen aldus de IDDF-organisatie tijdens deze week bezocht worden. "Denk hierbij aan een rondleiding door de distilleerderij van Nolet, een intiem jazzconcert in een van de molens of een interactieve wandeling door het centrum van Schiedam", aldus de IDDF-organisatie.

Dagkaarten voor het popfestival kosten vanaf 35 euro (exclusief servicekosten), kaarten voor beide dagen vanaf 67,50 euro (exclusief servicekosten). De kaartverkoop voor het popconcert start aanstaande donderdag 10 maart.

Het IDDF heeft overigens niets te maken met het door het Jenevermuseum georganiseerde Nederlands Jeneverfestival. Het Jeneverfestival vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022. Hier lees je ons eerdere artikel over het Jeneverfestival. 

Foto: de Glasfabriek tijdens de tentoonstelling Glashard van het Stedelijk Museum Schiedam (foto door De Schiedammer Online (c), lees ook Glashard komt keihard uit de startblokken

07-03-2022