Glashard komt keihard uit de startblokken

Glashard komt keihard uit de startblokken

SCHIEDAM - Zaterdag opent Stedelijk Museum Schiedam tentoonstelling Glashard. Museum-directeur Anne de Haij nam vanmiddag een kijkje op het terrein van de ex-glasfabriek waar deze pop-up expo plaats zal vinden.

door Jan Schrijver

glashard7ah1 (2)

Het is alles behalve een traditionele tentoonstelling waar een selectie bestaande kunstwerken keurig op wanden wordt gehangen. De kunstwerken die het publiek in de voormalige glasfabriek te zien gaat krijgen, zijn kakelvers. Kunstenaars zijn hard aan het werk in de diverse hallen en op het buitenterrein van de glasfabriek met het scheppen van hun werken.

Dat scheppen gebeurt soms op onconventionele manier, bijvoorbeeld door het gebruikmaken van rally-auto's en een cameraploeg die er (met een vaste camera en met een supersnelle drone) beelden van maakt (foto geheel onder). Tijdens de tentoonstelling zal in de grootste hal van het tentoonstellingsterrein de video te zien zijn die hiervan het artistieke resultaat is.

Zo gebeurde het dat er vanmiddag voor de aan de slag zijnde kunstenaars en museummedewerkers twee rally-auto's op het glasfabriekterrein te zien waren. Anne de Haij wilde wel even ervaren hoe het voelt om naast de coureur op de stoel van de navigator plaats te nemen (foto geheel boven). 

"Het is echt prachtig als je deze nieuwe tentoonstelling geleidelijk vorm ziet krijgen. Het was een hele uitdaging voor ons als museum, want weet bijvoorbeeld dat -  toen we hier enige tijd geleden met dit nieuwe pop-up project begonnen - er helemaal niets was, en dan bedoel ik echt niets: geen gas, geen licht, geen water. En nu komt er leven in deze gebouwen die een tijd lang verlaten zijn geweest", zo is Anne de Haij enthousiast over de voortgang. "Zaterdag is de opening van Glashard, en het wordt hier echt elke dag mooier en indrukwekkender."

N.B.
Hieronder zie je een zaterdagochtend 16-10-2021 gehouden interview door Jan Willem de Boer met Anne de Haij.

 

N.B. 2, Lees ook ons eerdere artikel:
Glasfabriek wordt het walhalla voor de graffiti-liefhebber

Foto's (c) De Schiedammer Online

gra

13-10-2021

Logo Fonds SV

20210537 Banners Schiedammer Online - 250 X 2083

BANNER VOOR WEBSITE DE SCHIEDAMMER ONLINE

hvsbanner

sms12