Tocht start woensdagavond op Land van Belofte

Twee Schiedammers organiseren een fakkeltocht

Twee Schiedammers organiseren een fakkeltocht

SCHIEDAM - Femke van den Burg (41) en haar partner Goldwin Poot (49) hebben bij de gemeente het formulier 'Gegevens demonstratie/manifestatie' ingediend. Zij houden woensdagavond een fakkeltocht door Schiedam. De optocht begint om 19.00 uur op het Land van Belofte.

Het in het formulier omschreven doel luidt als volgt: "Aandacht vragen voor alle kinderen en volwassenen die psychische klachten en andere nood hebben en/of ondervinden die door de huidige situatie zijn ontstaan."

Door de al twee jaar durende coronapandemie hebben mensen weinig gezellligheid, is er weinig vrolijkheid en nemen de eenzaamheid en psychische nood toe, zo concluderen de in Schiedam geboren en getogen Femke van den Burg (41) en haar partner Goldwin Poot. "Wij zien de fakkeltocht als een 'optocht van verbinding'. Deelname is voor iedereen, voor alle volwassenen en ook voor kinderen. Het is niet onze bedoeling dat er leuzen geroepen worden, dat er megafoons zijn of spandoeken. Het moet gezellig zijn. Het gaat om de positiviteit. De deelnemers moeten er een goed gevoel aan overhouden", zo laten Van den Burg en Poot desgevraagd weten over de fakkeltocht. 

Als startpunt is voor het Land van Belofte gekozen, omdat dit een open locatie is, die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer (de tram heeft er een halte). "Het is een open locatie, en ook de naam spreekt ons aan", aldus de organisatoren. 

De fakkeltocht duurt van 19.00 tot 21.00 uur. In het ingediende formulier wordt bij de vraag 'verwacht aantal personen/deelnemers' geantwoord '50 schatting'. 

"Wij lopen een vreedzaam rondje in het centrum zoals omschreven in de route-omschrijving met een fakkel in onze hand", zo is ook te lezen in het bij de gemeente ingediende formulier.

De route omschrijven de organisatoren als volgt: "Land van Belofte, Lange Kerkstraat, Grote Markt, Hoogstraat, Korte Dam, Beursbrug, Lange Haven, Kortehavenbrug, Korte Haven, Korte Haven, Lange Haven, Appelmarktbrug, Lange Haven, Taansteeg, Hoogstraat, Koemarkt, Broersvest, Herenpad, Broersveld, terug naar Land van Belofte."

Lees ook:
Ondernemers voeren stil protest tegen voortzetting lockdown van horeca en cultuur

Vier café's waren zaterdag open, maar gingen op verzoek gemeente weer dicht

Foto: Proosje van Schiedam heeft vanaf het Land van Belofte zicht op het Stadserf (archieffoto De Schiedammer Online, foto door Louise Melchers)

17-01-2022