Planning werkzaamheden keerlus Slimme Watering:

Tram 21 kan op 16 december weer rijden

Tram 21 kan op 16 december weer rijden

SCHIEDAM - Volgens aannemer Dura Vermeer kan de tram vanaf 16 december aanstaande weer naar zijn bekende eindpunt, de keerlus op de Slimme Watering, gaan rijden.

'Het werk aan de keerlus vordert gestaag', meldt Dura Vermeer Infra over de werkzaamheden aan de herinrichting van het tramlusgebied in Schiedam Noord. Door deze werkzaamheden is de Slimme Watering ter hoogte van de Harreweg maandenlang voor het verkeer afgesloten. Lees ook onze eerdere artikelen:
Er staat een slagboom op de Slimme Watering in Schiedam Noord

Bewoners woedend, want overvallen door hermetische afsluiting

Bewoners Harreweg krijgen met de auto een 7,5 km kortere omleiding

Dura Vermeer Infra meldde (15-11) op de BouwApp, dat de trambaan gestort is met beton en dat er inmiddels ook gestart is met het aanbrengen van de bovenleidingmasten. "De rijbanen, fiets- en voetpaden bij de keerlus beginnen ook vorm te krijgen. De planning is dat de rijbaan en fietspaden in week 48 geasfalteerd worden. In week 50 (16 december gaat de tram dan weer rijden." 

N.B. redactie
Of deze tram gehandhaafd blijft, is nog niet bekend. De komende jaren blijft de tram in ieder geval rijden, zodat het zinnig was om de ingrijpende werkzaamheden aan de keerlus te verrichten. Over een jaar of acht zou bij een heroverweging door de RET van de routes deze lijn 21 (De Esch - Woudhoek) met eindpunt de keerlus op de Slimme Watering in Schiedam Noord geschrapt kunnen worden. Het feit dat de Rijksoverheid nu extra geld beschikbaar heeft gesteld voor verdubbeling van het spoor tussen Schiedam en Delft en daarin een nieuw station Schiedam Kethel is voorzien, maakt het echter eerder aannemelijk dat de lijn niet wordt opgeheven maar doorgetrokken naar dat nieuwe station. 

Lees ook: Verbetering station Centrum en aanleg station Kethel

17-11-2022