Onder meer Surinaamse broodjes en Antilliaanse pasteitjes op het menu

Toko Bellesa gaat morgen open en laat pasteitjes gratis proeven

Toko Bellesa gaat morgen open en laat pasteitjes gratis proeven

SCHIEDAM - Schiedammers Baolin Zhen (28) en zijn vrouw Zoey (27) openen morgen hun Toko Bellesa in Winkelcentrum Spaland in Schiedam.

door Jan Schrijver

Het is een detailhandel in Antilliaanse producten en levensmiddelen. Enerzijds kun je in de winkel artikelen kopen als basis voor zelf thuis te bereiden maaltijden. Anderzijds kun je er kant en klare snacks kopen zoals Antilliaanse pasteitjes met diverse vullingen en Surinaamse broodjes zoals kip kerrie, chasieuw, saté, zoutvlees, bakkelauw en garnalen (al dan niet met kouseband). Voorts staan er Johnny cake, kroket (rund), Antilliaanse kiploempia, pia de galina (kippenbout) en batata plain (aardappeltjes met saus) op het menu.

Het is het voorlopige menu, zegt Baolin Zhen, want het is de bedoeling dat er ook complete maaltijden verkocht gaan worden. In de gerechten zal onder meer de invloed van de keuken van Curaçao te proeven zijn, waar de familie Zhen jarenlang heeft gewoond. De ouders van Baolin Zhen runnen een vergelijkbare winkel in Tilburg. 

Ter gelegenheid van de opening kunnen voorbijgangers morgen vanaf 10.00 uur 's ochtends binnenkomen om gratis van de Antilliaanse pasteitjes te proeven. Ze zijn er met vullingen als kip, rundergehakt, kaas, tonijn en kabeljauw.

Hier lees je ons eerdere artikel: Er komt een toko in winkelcentrum Spaland

Lees ook:
Pop-upwinkel met cadeau-artikelen in Winkelcentrum Spaland

Viswinkel in Spaland tijdelijk van winkel naar kraam

De oliebollenkraam in Hof van Spaland bakt ze al weer, oliebollen

Kaasboer in Spaland gaat verhuizen


Foto boven: Baolin Zhen laat de menukaart zien


DSC_0440

09-11-2022