Teuntje Fleur leeft zich uit

Teuntje Fleur leeft zich uit

SCHIEDAM - Een kleurexplosie die zich tot op het plafond en vloer uitstrekt wordt feestelijk onthuld in het Schreiershuisje aan ’t Hoofd in Schiedam-zuid. Teuntje Fleur is de nieuwste kunstenaar die een kunstwerk in het Schreiershuisje gemaakt heeft.

In heldere beeldtaal heeft deze Schiedamse kunstenaar een feest voor het gemoed aangericht in het Schreiershuisje. In de muurschildering die misschien in eerste instantie als een kinderfeest overkomt zitten volwassen boodschappen verborgen. Van tijd tot tijd zijn we allemaal wel eens op zoek naar de onschuld en de onbevangenheid van het kind zijn. Naast deze ode aan het kind zijn zadelt Teuntje de bezoeker op met de vraag wanneer het onomkeerbare proces van kindertijd naar volwassenheid plaatsvond. Haar werk biedt een creatieve stortvloed van kleur, escapisme, humor, energie en speelsheid. 

Teuntje Fleur is een grafisch kunstenaar. Kenmerkend voor haar werk is haar opmerkelijke gebruik van kleuren en vormen. Naast een bureau heeft Teuntje Fleur ook een RISOGRAPH in haar atelier, dat is een Japanse stencilprinter waarmee ze haar ontwerpen tot leven brengt. Je vindt haar ook vaak in de stad, omdat ze overweldigd wordt door de overvloed aan vormen en inspiratie in stedelijke omgevingen. Haar praktijk brengt deze invloed terug naar de juiste balans tussen vorm, kleur en contrast met een meesterlijke omarming van het primaire palet. Ze ziet vormen, patronen en lijnen in alles om haar heen. Teuntje is op zichzelf full-colour! 
Bij de opening treedt stadsdichter Kershawn Rijssel op die als spoken word-artiest bekend staat onder de naam KMR. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij het thema 'van kind naar volwassenheid' in een gedicht verwerkt.

Locatie:
Schreiershuisje aan ’t Hoofd in Schiedam-zuid
zaterdag 24 februari om 15.00 uur

Het Schreiershuisje is een belangrijk, monumentaal gebouwtje binnen het cultureel erfgoed van Schiedam en specifiek in de wijk Zuid. In 2012 is een start gemaakt met een culturele invulling van het Schreiershuisje. De historie en identiteit van dit monumentale huisje en de combinatie van woord en beeld staan hierbij centraal. Om de drie à vier maanden wordt een kunstenaar gevraagd hier een tijdelijk kunstwerk te realiseren. Dit project wordt sinds 12 jaar geprogrammeerd door Sjef van Duin en Esther Zitman, met dank aan de Gemeente Schiedam. 

Foto:
Teuntje Fleur

Zie ook ons eerdere artikel: Afscheid van de kindertijd in het Schreiershuisje

16-02-2024