Afscheid van de kindertijd in het Schreiershuisje

Afscheid van de kindertijd in het Schreiershuisje

SCHIEDAM - Teuntje Fleur ofwel Anne-Fleur Boersma was vandaag bezig met tekenen en schilderen in het Schreiershuisje op het Hoofdplein in Schiedam. Ze brengt muurschilderingen aan die het onderwerp afscheid van de kindertijd moeten verbeelden.

In het Schreiershuisje vinden wisselende tentoonstellingen plaats. De vorige tentoonstelling bestond uit foto's van Moldavische bushuisjes, die gekenmerkt worden door prachtig mozaïekwerk. Vadim Rotari fotografeerde 109 bushuisjes in zijn geboorteland Moldavië. JW sprak er in het Schreiershuisje over met programmeur Sjef van Duin. Zie hier

Kunstenaar Teuntje Fleur was vandaag met hulp van o.a. haar vriend Folkert aan de slag in het vroegere wachthuisje langs de Nieuwe Maas in Schiedam. Ze maakt de schildering rondom in het huisje. Bijzonder is dat ze ook het plafond schildert. 

De officiële opening van deze tentoonstelling getiteld 'Wees kind' zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari aanstaande, aanvang 15.00 uur. Tijdens de opening is er een optreden van een spoken word artiest. Het is een hele klus om niet alleen alle binnenwanden van het huisje te beschilderen, maar ook een plafondschildering aan te brengen, beseft Teuntje Fleur. "Ik ben blij dat er de nodige helpende handen zijn. We gaan zien hoever we komen", zo haalt Teuntje Fleur de druk meteen van de ketel. 

Anne-Fleur Boersma (Teuntje Fleur) is 28-10-1992 geboren in Spakenburg. Ze is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zie voor meer informatie haar website.

schreiershuisjeachterkant12022024

12-02-2024