'Taxistandplaatsen aan Overschieseweg zijn onveilig en ongemakkelijk'

'Taxistandplaatsen aan Overschieseweg zijn onveilig en ongemakkelijk'

SCHIEDAM - De taxistandplaatsen op de Overschieseweg liggen te ver verwijderd vanaf de deur van het station. Ook zijn er bedenkingen over de veiligheid en het gemak. Dat laat de Schiedamse taxichauffeur Abdu Jomaa van Taxi Schiedam mede namens collega's weten. Tegenover JW TV doet de chauffeur zijn verhaal. Je kunt het interview zien door op de afbeelding in het artikel te klikken.

De taxistandplaats is voor slechts drie auto's, dat is krap, vindt Abdu Jomaa. Dat is temeer aan de krappe kant, omdat ook taxichauffeurs uit andere steden hier mogen staan en klanten mogen oppikken voor een rit. Oneerlijke concurrentie is dat, aldus Abdu Jomaa, want omgekeerd mogen de Schiedamse taxichauffeurs dat niet in bijvoorbeeld Rotterdam of Den Haag.

Abdu Jomaa wil niet alleen wat meer ruimte voor de taxi's, maar zou ook een rustruimte voor de chauffeurs een goede zaak vinden.

In andere steden liggen de standplaatsen doorgaans dichter bij de uitgang/ingang van het station. Ook wij willen graag wat meer voor de deur, zegt Abdu Jomaa. Nu moet men, veelal met koffers en tassen, het gehele plein over. Dat is niet prettig bij slecht weer. En het is een extra belemmering voor mensen die slecht ter been zijn. 

Auto's rijden op de Overschieseweg en de Kamerlingh Onneslaan volgens Abdu Jomaa te snel. Dat is niet goed voor de veiligheid van het in- en uitstappen van passagiers op de huidige plek van de taxistandplaatsen op de Overschieseweg,

Ook op de Horvathweg is een standplaats voor twee auto's. 

De flat boven de Spar gaat overigens niet weg, zoals Abdu Jomaa suggereert, maar wordt gerenoveerd:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/deze-torenflat-hoger-maken-en-er-130-woningen-in-realiseren

Aan de overkant van de huidige drie taxistandplaatsen verrijst bovendien een nieuwe flat:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/online-brainstormsessie-s-maak-26-januari

 

 

02-07-2021