Muzikanten en zangers kunnen aanmonsteren bij Schiedams shantykoor

Stuurloos trad op tijdens shantyfestival in Zierikzee

Stuurloos trad op tijdens shantyfestival in Zierikzee

SCHIEDAM/ZIERIKZEE - Het Schiedamse koor Stuurloos trad gisteren samen met Neptunus uit Schouwen-Duiveland op tijdens het Shantyfestival in de muziektent op het Havenplein te Zierikzee. Het was een muzikaal feest met Nederlandse potpourri’s en uiteraard zeemansliederen uit het verleden. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en de liefde.

door Rob van der Stel (tekst en foto's)

s1

Het koor, dat in 2005 opgericht werd door enthousiaste zangers en een goede accordeoniste, trekt nog steeds veel publiek en kan terugkijken op vele optredens in zowel eigen land als over de grens. Zoals de naam al aangeeft, gaat het vooral om de lol, maar diverse malen werd er door de spontaniteit en het enthousiasme waarmee de optredens worden verzorgd een publieksprijs gewonnen.

Op het programma voor dit jaar staan in onze stad al verschillende optredens gepland. Zo is Stuurloos aanwezig bij de Brandersfeesten, waarvoor ook andere koren zijn uitgenodigd, waaronder Het Ruime Sop uit Bussum. Verder verzorgt Stuurloos een lunchconcert in Theater aan de Schie en worden er voorbereidingen getroffen voor het Dickens Festijn, dat in december (17 en 18 december 2022) plaatsheeft in en rond de Lange Kerkstraat. 

Het koor heeft op dit moment overigens nog plaats voor diverse muzikanten en zangers. Aanmeldingen en informatie via de website: sskstuurloos.nl

s4

zierikzee

24-07-2022