Speler van damclub Van Stigt Thans wint brons op EK Dammen Jeugd

Speler van damclub Van Stigt Thans wint brons op EK Dammen Jeugd

DAMMEN - De zestienjarige Emre Hageman, speler van de Schiedamse damclub Van Stigt Thans, is in Nevsehir (Turkije) derde geworden op de Europese Kampioenschappen Jeugddammen in de categorie 'Junioren jongens'. 

Vandaag vond de laatste ronde van het kampioenschap plaats. De kampioen bij de junioren jongens was één ronde voor het einde al bekend. Simon Harmsma uit Culemborg had een onoverbrugbare marge met zijn concurrenten. Een smetje op het kampioenschap van Simon was dat hij in de laatst ronde verloor van de uiteindelijke nummer twee, Valentin Golubajev. Emre Hageman maakt met een bronzen plak het podium compleet. Machiel Weistra uit Heteren kwam in de laatste ronde niet verder dan remise tegen de nummer laatst: Matas Sketerskas. Hij moet hierdoor genoegen nemen met de vijfde plaats. De top drie van de junioren jongens:

Simon Harmsma (Nederland)
Valentin Golubajev (Litouwen)
Emre Hageman (Nederland)

Het reguliere toernooi is hiermee ten einde. Maar de spelers van ‘TeamNL KNDB – jong oranje’ kunnen nog niet naar huis. Morgen staat het EjK-Rapid op het programma (versneld speeltempo) en overmorgen nog het EjK-Blitz (zeer versneld speeltempo).

Hier lees je ons eerdere artikel: Emre Hageman doet mee aan EK Jeugddammen

Foto: de prijsuitreiking vond zaterdag om 19.00 uur plaats (foto door Heike Verheul)

07-08-2022