Emre Hageman doet mee aan EK Jeugddammen

Emre Hageman doet mee aan EK Jeugddammen

DAMMEN - Van 1 augustus tot en met 9 augustus 2022 vindt het Europees Kampioenschap Jeugddammen in Nevsehir (Cappadocië) Turkije plaats. Eén van de deelnemers aan dat toernooi is Emre Hageman, die uitkomt voor de Schiedamse damclub Van Stigt Thans, welk team dit jaar landskampioen werd.

De zestienjarige Emre zit in het talentenprogramma van de KNDB (Koninklijke Nederlandse Dambond). Momenteel speelt hij het Heerhugowaard Open als voorbereiding op het Europees Kampioenschap Jeugddammen. 

Op 30 juli aanstaande vertrekt 'TeamNL KNDB – jong oranje' via luchthaven Düsseldorf naar Nevsehir voor het EK Jeugddammen. 'TeamNL KNDB – jong oranje' bestaat dit toernooi uit zestien deelnemers, vier coaches en zeven meereizende ouders. Afgelopen woensdag 13 juli heeft het team een voorbereidende bijeenkomst op Sportcentrum Papendal in Arnhem gehad. Bij deze bijeenkomst werd kennisgemaakt en getraind. Het EK Jeugddammen bestaat eigenlijk uit drie verschillende toernooien:

EK Jeugddammen regulier, 1-7 augustus (lang speeltempo: 80 minuten + 1 minuut per zet, per persoon)
EK Jeugddammen Rapid, 8 augustus (versneld speeltempo: 15 minuten + 5 seconden per zet, per persoon)
EK Jeugddammen Blitz, 9 augustus (snel speeltempo: 5 minuten + 3 seconden per zet, per persoon)

Op de website http://www.jeugddammen.com/toernooi.php?TID=271 is toernooi-informatie te vinden. Daarnaast staan hier de deelnemerslijsten van de verschillende categorieën. Er zijn aparte toernooien voor jongens en meiden. Deze zijn weer opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën:

Welpen (tot 10 jaar)
Pupillen (tot 13 jaar)
Aspiranten (tot 16 jaar)
Junioren (tot 19 jaar)

Hier vind je informatie over de rating van Emre Hageman:
https://www.fmjd.org/?p=pcard&id=20078

Foto: Emre Hageman (foto door Frits Luteijn), uit artikel Emre Hageman boekt zijn eerste overwinning voor het eerste van Van Stigt Thans

20-07-2022