Rob en Alwine meteen aan de slag op hun nieuwe locatie

Rob en Alwine meteen aan de slag op hun nieuwe locatie

SCHIEDAM - Rob van der Gaag en Alwine van Winsen hebben gisteren het contract ondertekend voor de huur van een ruimte voor Stichting BeeSerious en distillateur Serious Bee Distillers. De nieuwe ruimte ligt aan Nieuwsticht 10 in Schiedam. Rob en Alwine zijn vandaag meteen al aan de slag gegaan met de schoonmaak van het pand. Al op 1 augustus a.s. moet men het huidige pand aan de Van Heekstraat verlaten hebben. 

Nieuwsticht is een zijstraat van de Buitenhavenweg en ligt tussen de distillateurs De Kuyper, Onder de Boompjes en Nolet in. 

"We kunnen weer opgelucht ademhalen. De missie is geslaagd. Er is een nieuwe ruimte gevonden. En niet zomaar een ruimte, maar eentje waar we serieus verder kunnen met het realiseren van onze plannen en dromen. Dank aan iedereen die heeft meegedacht en meegezocht. Dat is heel belangrijk geweest voor ons", zegt Alwine van Winsen, die samen met haar partner Rob van der gaag afgelopen december te horen kreeg dat de huidige ruimte in het ONS-Gebouw moest worden verlaten. "Dat bericht kwam als donderslag bij heldere hemel. Vanaf dat moment zijn we zeer actief op zoek gegaan naar een nieuwe geschikte plek. Dat was niet eenvoudig, want een nieuwe ruimte moet aan heel veel eisen voldoen, al is het alleen maar voor de vergunningen om te mogen distilleren. En we moeten er natuurlijk onze bijenactiviteiten op een goede manier kunnen voortzetten. Dit blijft ons belangrijkste doel, en dat het hard nodig is dat er aan het voortbestaan van de bijen wordt gewerkt, hoeft geen toelichting. Het nieuws staat er bol van, het is alarmerend hoe slecht het gaat met insecten in het algemeen en met bijen in het bijzonder."

Rob van der Gaag: "Uiteraard wilden we het liefst in Schiedam blijven, maar we zijn ook uitgebreid op zoek geweest in Rotterdam en Vlaardingen. Gaandeweg werd steeds duidelijker dat het geen eenvoudige opgave was. Omdat het pand waar we nu gehuisvest zijn (ONS-Gebouw, pand 2) in de herfst wordt gesloopt, moeten alle partijen die hier ruimtes huren eruit. Al deze partijen zochten dus nieuwe ruimte, al of niet tijdelijk. Voor onze bovenburen was het een duidelijk verhaal: Ze waren op zoek naar een pand om te kopen en te verduurzamen, waar plaats geboden kon worden aan bijzondere circulaire en duurzame initiatieven. Dat is gelukt, sterker nog: Dat is heel erg goed gelukt. En wij mogen mee!"

Alwine vult aan: "Het huurcontract is getekend. Vanaf nu ligt de focus op de verhuizing, want 1 augustus komt snel dichterbij. Maar eerst moet er wel het een en ander gebeuren in de nieuwe ruimte. Midden in het Schiedamse Distillers District, een absolute droomplek… Tussen De Kuyper, Onder de Boompjes en Nolet in. Daar mogen wij als piepklein distillateurtje met een bijzondere missie tussen plaatsnemen."

De Crowdfunding die jullie dit voorjaar gestart zijn, is dat nog actueel?
Rob antwoordt: "Jazeker, de crowdfunding is actueler dan ooit. Zoals gezegd moet er eerst het een en ander gebeuren voordat de ruimte geschikt is. Vervolgens moet alles verhuisd en geïnstalleerd worden. We verwachten half augustus weer volledig operationeel te zijn. Vanaf dat moment kunnen er bijvoorbeeld weer arrangementen plaatsvinden."

Lees ook:
Serious Bee Distillers dringend op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte
Deel ONS-Gebouw gaat tegen de vlakte

Crowdfundcampagne
Om verhuizing Serious Bee Distillers en BeeSerious te bekostigen

Foto: Rob van der Gaag en Alwine van Winsen in hun nieuwe locatie

28-06-2023