Vier Schiedamse judoka's zijn Zuid-Hollands kampioen geworden

Schiedamse judomedailles in Dordrecht en Sint-Michielsgestel

Schiedamse judomedailles in Dordrecht en Sint-Michielsgestel

JUDO - Vier judoka's van Sportinstituut Schiedam zijn zaterdag in Dordrecht Zuid-Hollands kampioen geworden. Zondag haalde een Schiedamse judoka goud op het Judo Open Berlicum toernooi in Sint-Michielsgestel.

Een week na terugkeer met 15 medailles uit Denemarken stonden er voor een aantal judoka’s van Sportinstituut Schiedam opnieuw twee toernooien op het programma.

Zaterdag kwamen er tien judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op het Zuid-Hollands kampioenschap -10 en -12 jaar te Dordrecht. Maar liefst vier van judoka’s wisten Zuid-Hollands kampioen te worden: Destan Tekin -10 jaar -30 kg, Sophie Kuipers -12 jaar -28 kg, Lucas Jansens -12 jaar -38 kg en Aiden Marijn Luesken -12 jaar -46 kg. Er was een tweede plaats voor Elyssa Tekin -12 jaar -44 kg. Derde zijn geworden Zakarya Aun -12 jaar -30 kg, Fatih Mehmet Paker -12 jaar -30 kg, Otis Vooren -12 jaar -38 kg en Joël van der Jagt Rodrigues -12 jaar -38 kg. Auon Mohseni eindigde op de 5e plaats.

Zondag namen acht judoka’s van Sportinstituut Schiedam deel aan het Judo Open Berlicum toernooi te Sint-Michielsgestel. Celil Uyar nam voor het eerst deel in een nieuwe gewichtsklasse. Bij de jongens -15 jaar won hij goud in de klasse -46 kg. Celil wist vijf wedstrijden op rij te winnen. Zilver was er voor Joël van der Jagt Rodrigues bij de jongens -12 jaar -38 kg. Joël won zijn eerste twee partijen, wat hem recht gaf op een finaleplaats. Helaas ging de finale met wazari verloren. Sebastian Olsen, Jana Bergman, Iben Olsen en Zakarya Aun waren dichtbij een medaille. Helaas verloren zij de strijd om de bronzen medailles.

Foto: de prijswinnaars op het Zuid-Hollands kampioenschap –10 en –12 jaar

24-04-2022