Schiedammer (51) gearresteerd wegens Coolsingel-rellen

Schiedammer (51) gearresteerd wegens Coolsingel-rellen

SCHIEDAM/ROTTERDAM - De politie heeft gisteren een 51-jarige man uit Schiedam aangehouden in verband met de Coolsingel-rellen van 19 november jl.

De politie meldt vandaag dat gisteren rechercheurs een 51-jarige man uit Schiedam op straat aanhielden. Hij wordt verdacht van het gooien van voorwerpen naar de politie en diefstal van spullen uit een politievoertuig. Hij kon na onderzoek op straat worden aangehouden, zo laat de politie weten. 

Al eerder werd een 40-jarige man uit Schiedam tweemaal opgepakt wegens de Coolsingel-rellen. Dat lees je in een eerder artikel onder deze link.

Woensdagochtend werd wegens de Coolsingel-rellen een 20-jarige man uit Hoogvliet aangehouden voor openlijke geweldpleging; hij gooide een voorwerp richting een politiebus. Deze aanhouding van woensdagochtend ging gepaard met tumult. Een persoon die daarbij was, bemoeide zich ermee. Deze omstander kon niet tot bedaren gebracht worden. Ook hij is aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Hoogvliet, die na verhoor is heengezonden. Hij zal een boetevoorstel ontvangen.

Eerder werd een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden, die had geholpen met het opzetten van een barricade op het fietspad en die deze barricade verstevigde met een ijzeren paal.

Het aantal aanhoudingen voor de Coolsingelrellen van vrijdagavond 19 november staat nu op 61. Naast de 49 arrestanten van de avond zelf, zijn er inmiddels 12 bijgekomen.

De opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht, maar ook de social mediakanalen van de politie zelf tonen elke keer weer nieuwe verdachten waar het publiek op kan reageren.

Rechercheurs kijken al weken beelden uit van de bewuste avond en steeds komen daar weer nieuwe verdachten in beeld die strafbare feiten plegen. "Voorlopig staan er nog heel wat camerabeelden en telefoon-uploads in de rij", aldus de politie.

Check hier de link is het verzoek van de politie en geef tips door, dat kan gratis via 0800-6070. Anoniem kan ook, via 0800-7000

Foto: de Coolsingel-rellen van 19 november 2021, foto door Nieuws op Beeld (c)

17-12-2021