Schiedammer (40) voor 2e keer aangehouden in verband met Coolsingel-rellen

Schiedammer (40) voor 2e keer aangehouden in verband met Coolsingel-rellen

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Gisteren werd een 40-jarige man uit Schiedam opnieuw aangehouden in verband met de rellen op de Coolsingel.

Nadat hij de eerste keer aangehouden was (hij had kliko's op straat gegooid), werd hij weer vrijgelaten. De politie meldt vandaag: "Hij was heengezonden, maar is opnieuw aangehouden. Op de enorme hoeveelheid beelden die door het onderzoeksteam worden uitgekeken, kwamen nieuwe strafbare feiten naar voren waardoor hij opnieuw als verdachte wordt aangemerkt. Hij gooide onder andere een steen naar een ME-bus."

Vandaag deed de politie de 9e aanhouding in de zaak van de Coolsingelrellen, naast de 49 van de avond zelf. Het gaat om een 30-jarige man uit Rotterdam. Hij gooide fietsen door de ruiten van een politiebus en tegen autodeuren. Ook probeerde hij de politie uit te lokken en legde een ijzeren paal op de trambaan.

Gisteren is een 21 -jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij trapte meerdere keren tegen een politievoertuig en sloeg met een paal met een verkeersbord eraan tegen de ruiten van een politiebus en vernielde met een groepje een paal van cameratoezicht.

Vanavond, dinsdagavond op NPO1 om 20.30 uur, in Opsporing Verzocht worden zes nieuwe foto’s uitgezonden en vijf al eerder getoonde foto’s, waarvan er twee in bewegend beeld te zien zijn.

In deze uitzending van Opsporing Verzocht ook beelden van een man die gezocht wordt in verband met misbruik in 2010 van meisjes in Schiedam en Vlaardingen.
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/manshoog-bewegend-3d-beeld-van-verdachte-van-misbruik-van-twee-meisjes

Foto: Nieuws op Beeld (c)

14-12-2021