Primeur op het Jeneverfestival

Schiedam 750 Jenever

Schiedam 750 Jenever

SCHIEDAM - In 2025 is het 750 jaar geleden dat Aleida van Henegouwen stadsrechten gaf aan Schiedam. Een prachtige aanleiding voor het maken van een klassieke jenever die recht doet aan de rijke jenevergeschiedenis van Schiedam.

Een aantal enthousiaste Schiedammers heeft daarom het initiatief genomen om in 2025 een exclusieve fles 'Schiedam 750 Jenever' in een beperkte oplage uit te brengen.

Daarnaast zal een vast aantal van 750 luxe houten kistjes inclusief dezelfde 'Schiedam Jenever 750' fles ter beschikking komen. Voor alles geldt OP = OP.

Tijdens het Jeneverfestival van 25 en 26 maart a.s. zal deze 'Schiedam 750 Jenever' ten doop gehouden worden.

'Schiedam 750 Jenever' wordt een karakteristieke oude jenever op basis van moutwijn en graanalcohol. De moutwijn ligt momenteel voor een periode van drie jaar te rijpen op eikenhouten fusten in distilleerderij ‘Onder de Boompjes’. Deze rijping en 4e distillatie zorgt voor een zachte, volle smaak.

Onder de binnen een aparte stichting actieve initiatiefnemers komen we bekende namen tegen als Reinier Scheeres, Luuk Ruys, Ludo Verlinde en Frans van Krugten.

De burgemeester van Schiedam Cor Lamers en de vooraanstaande distillateurs Carel Nolet, Bob de Kuyper en Dick Jansen benadrukken de hoge kwaliteit via het Comité van Aanbeveling.

De jenever wordt geleverd in een speciale fles en zal ook verkrijgbaar zijn in een luxe houten kist. De drank zal vanaf eind 2024 leverbaar zijn.

De verkoopbaten zijn bestemd voor de opleiding van een nieuwe generatie jeneverstokers door het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

Tijdens het komende Jeneverfestival kunnen de eerste bestellingen geplaatst worden.

Proeverijen worden onder meer georganiseerd in samenwerking met het het gilde van zakkendragers, het Anthonisgilde, in het Zakkendragers-huisje. Liefhebbers kunnen ook terecht op de site www.schiedam-750-jenever.nl
dan wel per e-mail in contact komen met de betrokken stichting via info@schiedam-750-jenever.nl

Tekst: Frans de Mol
Foto: Stichting Promotie Schiedamse Jenever - 750 
(infotorial)

17-03-2023