Kilickaya en Schoondermark maken gebruik van hun zetel voor GroenLinks

Ruud van Noordennen (Lijst 12) ziet af van zijn zetel in de gemeenteraad

Ruud van Noordennen (Lijst 12) ziet af van zijn zetel in de gemeenteraad

SCHIEDAM - Carlien Schoondermark en Serkan Kilickaya zijn op basis van voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad van Schiedam voor GroenLinks en maken hiervan gebruik. Ruud van Noordennen werd op basis van voorkeursstemmen gekozen als lid van de raad voor Lijst 12 (werknaam 'Alles voor Schiedam') maar maakt hiervan geen gebruik.

door Jan Schrijver

Dat bleek zojuist tijdens de openbare zitting van het hoofd- en centraal stembureau die vanaf 10.00 uur werd gehouden in de raadszaal van het Stadskantoor. In de raadszaal werd de vergadering geleid door wethouder Antoinette Laan. Burgemeester Cor Lamers nam online deel aan de vergadering. Hij is thuis wegens corona. 

Wij meldden in ons artikel van vrijdag reeds dat Schoondermark, Kilickaya en Van Noordennen op basis van verkregen voorkeursstemmen recht hebben op een zetel in de raad en daarmee door de partijen GroenLinks respectievelijk Lijst 12 voorgedragen kandidaten kunnen verdringen van hun zetel. Burgemeester Lamers meldde vernomen te hebben van GroenLinks-lijsttrekker Yorick Haan dat Schoondermark (zij kreeg 228 stemmen) en Kilickaya (op hem werden 319 stemmen uitgebracht) gebruikmaken van hun recht op de zetel. Daarmee komen de nummer 2 op de lijst, Krispijn Beek, (hij kreeg 69 stemmen) en de nummer 3 op de lijst, Bart Voortman, (hij kreeg 22 stemmen) niet in de raad.

De burgemeester meldde eveneens van lijsttrekker Marvin Janssen van Lijst 12 vernomen te hebben dat Van Noordennen geen gebruik zal maken van de hem toekomende zetel. Hij kreeg 295 stemmen. Dat houdt in dat de nummer 2 op Lijst 12, Jeroen Trouborst, wel in de gemeenteraad komt. Hij kreeg 129 stemmen. 

Lees hier ons artikel van vrijdag:
Helft van zetels GroenLinks naar kandidaten met voorkeursstemmen

Foto boven: Ruud van Noordennen (rechts) en Marvin Janssen (bron foto: interview bij introductie van partij, interview door Jan Willem de Boer), de foto is uit onderstaande video:




21-03-2022