Rijnmondband speelt zich naar 5e plaats op wereldranglijst

Rijnmondband speelt zich naar 5e plaats op wereldranglijst

KERKRADE/SCHIEDAM - De Rijnmondband uit Schiedam heeft afgelopen weekeinde deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hieronder lees je een verslag van de Rijnmondband over de deelname aan het evenement.

"Vijf jaar lang heeft de Rijnmondband uit Schiedam moeten wachten op een nieuwe editie van het Wereld Muziek Concours. Eens in de vier jaar (vanwege COVID-19 ditmaal vijf jaar) strijden showbands om het vaandel met als titel ‘WMC World Champion’ tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. In 2017 werd de Rijnmondband vierde tijdens zijn deelname op het onderdeel show. Afgelopen weekend hebben de muzikanten zich opnieuw bewezen tussen de Internationale top in de hoogste divisie.

Op vrijdag 29 juli is het avontuur begonnen voor de muzikanten, tijdens de voorronde van het kampioenschap wist de Rijnmondband zich in de top 3 van de wereld te nestelen, samen met twee showbands uit Taiwan en Japan. Twee dagen later, op zondag 31 juli, stond de finale op het programma in het stadion van Roda JC Kerkrade. Een bomvolle line-up van de beste showbands uit Nederland, Japan en Taiwan. Met een fantastische show en meerdere staande ovaties van het publiek sloot de Rijnmondband het WMC af met waardering van 91,29 punten, wat goed is voor een 5e plaats op de wereldranglijst.

Uitslag: Show, Championship Division 1e – 95,75 – Nishihara (Japan) – WMC World Champion 2e – 92,88 – DVS Katwijk 3e – 92,23 – Chien Kuo (Taiwan) 4e – 91,73 – K&G Leiden 5e – 91,29 – Rijnmondband Schiedam"

Hieronder zie je een link naar de YouTube-video van het optreden van de Rijnmondband tijdens de WMC Finals - zondag 31-07 | Rijnmondband - Capture The Flag

Zondag werd het concours onderbroken wegens een brand buiten het stadion. Daarover lees je meer in ons eerdere artikel: Brand in de buurt van stadion; Rijnmondband gaat toch optreden

Foto: de Rijnmondband in actie zondagavond (bron foto Rijnmondband, Marvin Schaap)

02-08-2022