Wereld Muziek Concours (WMC) in voetbalstadion Roda JC

Brand in de buurt van stadion; Rijnmondband gaat toch optreden

Brand in de buurt van stadion; Rijnmondband gaat toch optreden

KERKRADE - De Rijnmondband gaat zo meteen optreden in het Roda-voetbalstadion in Kerkrade, ondanks de brand die aan het eind van de middag heeft gewoed in de buurt van het stadion.

"De situatie is onder controle en het publiek is terug in het stadion. Het programma gaat verder vanaf 18:30 uur", zo heeft de organisatie van het WMC gemeld. Van 19.40 tot 20.00 uur staat het optreden van de Rijnmondband op het programma.

Veiligheidsregio Zuid-Limburg
"Er woedt een flinke brand nabij het Rodastadion in Kerkrade. Brandweer is met veel eenheden aanwezig. Een gedeelte van het stadion wordt ontruimd. Er is sprake van een fikse rookontwikkeling; blijf uit de rook", zo waarschuwde de Veiligheidsregio Zuid-Limburg om 16.52 uur vanmiddag.

Om 18.04 uur kwam de Veiligheidsregio met de volgende update: "Brand lijkt onder controle. De brand heeft plaatsgevonden op het dak van het Fletcher Hotel bij restaurant D'Angelo. Ontruiming tribune is rustig verlopen. Er zijn geen gewonden. Er vindt nu overleg plaats over vervolg." Zes minuten later werd hieraan toegevoegd: "Sein brand meester is gegeven. Het programma van het WMC wordt voortgezet. De tribunes kunnen weer worden bezet."

Foto: uit een videoreportage door Jan Willem de Boer van JW TV, zie verder onder deze link:
Rijnmondband geeft wereldshow bij Excelsior'20 op Thurlede

31-07-2022