Politie houdt in centrum Rotterdam jongen uit Schiedam aan met vuurwapen op zak

Politie houdt in centrum Rotterdam jongen uit Schiedam aan met vuurwapen op zak

SCHIEDAM - De politie meldt vanmiddag dat gisterenmiddag in het centrum van Rotterdam drie minderjarige jongens aangehouden zijn wegens wapenbezit. Hieronder was een veertienjarige jongen uit Schiedam die een vuurwapen bij zich had.

Agenten hielden vrijdag 30 april aan het eind van de middag in het centrum van Rotterdam drie jongens aan. Een 14-jarige jongen was in bezit een vuurwapen. Twee jongens van 15 en 17 jaar hadden beiden een mes bij zich. 

Medewerkers van de gemeente zagen een groep jongeren die zich verdacht ophielden. Cameratoezicht kreeg de groep ook in het vizier en besloten is de jongeren aan te spreken op de Aert van Nesstraat. Agenten kregen hierbij ondersteuning van agenten van Team Parate Eenheid. En dat bleek niet onnodig. Bij het zien van agenten ging de groep uiteen. Tevergeefs, mede ook dankzij de aanwijzingen van de medewerkers van cameratoezicht zijn meerdere jongens gecontroleerd. In totaal zijn in de omgeving drie jongens aangehouden. Een 14-jarige jongen uit Schiedam had een vuurwapen bij zich. Een 15 en 17-jarige jongen uit Rotterdam liepen beiden met een mes op zak. De 14-jarige jongen zit nog vast. De messen en het vuurwapen zijn in beslag genomen. 

"Onschuldige slachtoffers, mensen die toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment waren. Mensen die in een opwelling om het leven kwamen ogenschijnlijk om niets. Als je geen wapen op zak had gehad, had je deze ook niet kunnen gebruiken. Wapenbezit kent echt alleen maar verliezers", zo schrijft de politie.

Beloning voor tip vuurwapen 
Ken je iemand die een wapen heeft? Meld het dan. Tips die leiden tot het vinden van een vuurwapen leveren een beloning op van 750,00 euro, zo luidt de oproep van de politie.
Zie ook https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/19/07-rotterdamse-beloning-voor-melden-vuurwapen.html

Lees ook:
30-4-2021 - Politie laat beelden van overvaller zien die pistool richt op kassamedewerkster | artikel (deschiedammeronline.nl)
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/politie-laat-beelden-van-overvaller-zien-die-pistool-richt-op-kassamedewerkster


01-05-2021