Politie beëindigt zondagochtend illegaal feest in zaterdagavond gekraakt bedrijfspand

Politie beëindigt zondagochtend illegaal feest in zaterdagavond gekraakt bedrijfspand

SCHIEDAM - Zondagochtend 12 december heeft de politie in Schiedam een illegaal feest beëindigd in een gekraakt bedrijfspand.

vercor

Het oude bedrijfspand van Verbakel BV, gelegen aan de Jan van Riebeeckweg in de 's-Gravelandsepolder, zou gisteravond rond elf uur gekraakt zijn door een groepje personen. Vervolgens zou via social media de kraak zijn rondgestuurd en werd vervolgens een oproep voor een feest verspreid.

Op het hoogtepunt zouden er vier- tot vijfhonderd mensen aanwezig zijn geweest. Aan de kentekens van de auto’s voor de panden te zien, zijn de feestgangers afkomstig uit Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk en Polen.

De politie kon vannacht nog niet ingrijpen, omdat er te weinig eenheden beschikbaar waren. Vanochtend waren er genoeg eenheden beschikbaar. Na overleg hebben de feestgangers besloten vrijwillig het evenement te beëindigen en te vertrekken.

Of er nog verder consequenties zijn voor de krakers c.q. feestvierders is niet bekend. 

Update 17.00 uur
De gemeente heeft een statement afgegeven inzake de beëindiging van het feest, waarbij op de top ongeveer duizend feestvierders aanwezig waren.

Foto's: door Nieuws op Beeld (c)

verb2

12-12-2021