Burgemeester: “Zulk respectloos en onverantwoord gedrag is buitengewoon ontoelaatbaar”

Geen van 1000 feestvierders aangehouden; wél maatregelen tegen organisatoren

Geen van 1000 feestvierders aangehouden; wél maatregelen tegen organisatoren

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers heeft aan het eind van de zondagmiddag een verklaring uit laten gaan waarin hij waarschuwt tegen mensen die feesten willen houden. Dit naar aanleiding van een illegaal feest dat vannacht en vanochtend plaatsvond in de 's-Gravelandsepolder in Schiedam. De burgemeester kondigt maatregelen aan tegen de organisatoren van het feest. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Wij berichtten begin van de middag over het vanochtend door de politie beëindigen van het feest. Dat lees je in ons eerdere artikel. Werd vanochtend van 4 à 5 honderd bezoekers gesproken, aldus het bericht van de gemeente lag dit aantal nog hoger. Gesproken wordt van duizend bezoekers.

De gemeente Schiedam in een persbericht: "Vanochtend heeft de politie een illegaal feest beëindigd dat plaatsvond in een bedrijfspand aan de Jan van Riebeeckweg in Schiedam. Burgemeester Cor Lamers is content met het ingrijpen door de politie en waarschuwt anderen die feesten willen houden dat er tegen hen wordt opgetreden."

“Zulk respectloos en onverantwoord gedrag is buitengewoon ontoelaatbaar”, aldus de burgemeester. 

Het feest aan de Jan van Riebeeckweg op het bedrijventerrein Spaanse Polder begon op zaterdagavond 11 december relatief kleinschalig, met een man of vijftig. Het groeide uit tot een massabijeenkomst met op het hoogtepunt, naar schatting, maar liefst duizend bezoekers, aldus de gemeente.

Burgemeester Lamers: “Dat er überhaupt een feest is georganiseerd, vind ik getuigen van weinig respect. De zorg staat zwaar onder druk door corona. En met elkaar doen we ons uiterste best om die sector enigszins te ontlasten door ons te houden aan de corona-regels en verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan. Zo pogen we de ziekenhuisopnames te beperken en elkaar gezond te houden. Tijd voor feesten is het dus echt nog lang niet." 

De politie maakte zondagochtend rond 11.00 uur op verzoek van burgemeester Lamers een einde aan het feest. Om 13.00 was de ontruiming afgerond. Lamers: “Na een drukke nacht heeft de politie voldoende mankracht op de been kunnen brengen om dit feest te beëindigen. Daarvoor heb ik alle waardering en niets dan lof.”

"Bij de ontruiming zijn geen mensen aangehouden. Van de organisatoren zijn wel alle gegevens genoteerd. Naar hen toe zullen zeker nadere maatregelen worden getroffen."

Lamers: “Er gelden op dit moment heel wat regels in Nederland die ons moeten helpen om het coronavirus in bedwang te houden. De organisatoren van het feest hebben overduidelijk lak hieraan gehad. Dat kunnen we niet accepteren.”

Foto boven het artikel: deze foto werd vanochtend kort voor de ontruiming in het gekraakte bedrijfspand gemaakt, foto door Nieuws op Beeld (c)

12-12-2021