De telefoon staat roodgloeiend bij Zaal Beatrix

Over precies een maand is het weer 'Sunday in the City'

Over precies een maand is het weer 'Sunday in the City'

SCHIEDAM - Kees Janse, voorzitter van de Stichting Evenementen Promotie Schiedam, heeft goed nieuws: de maandelijkse muzikale zondagmiddag in het centrum van Schiedam gaat weer van start. Door de corona-maatregelen was 'Sunday in the City' maandenlang niet mogelijk, maar op zondag 1 augustus is het weer zover.

door Jan Schrijver

vru2

Op zondagmiddag 1 augustus om 16.00 begint 'Sunday in the City'. De locatie waar de band de bezoekers die middag aan het dansen zal krijgen, is Zaal Beatrix of de er tegenover liggende tuin van de Grote- of Sint Janskerk. 

Kees Janse (foto boven het artikel) laat ons dat vanmiddag weten in de Stadshaven Brouwerij Rotterdam, waar de eigenaar van Zaal Beatrix en Brandersstad Vuurwerk beroepshalve aanwezig is. De nieuwe brouwerij is vanochtend - inclusief binnenvuurwerk - officieel geopend en voor dat vuurwerk is Brandersstad Vuurwerk ingehuurd. Na de officiële opening krijgen pers en andere genodigden een proeverij van de zes soorten bier die de Stadshaven Brouwerij Rotterdam brouwt.

Is het bij wijnproeven door kenners gebruikelijk dat je het slokje door de mond laat rollen en vervolgens in de kwispedoor laat verdwijnen, bij bier gaat dat nog sterker tegen de Hollandse zuinige geest in. Er is al een glas wit bier getapt. Er staan bovendien nog zes flesjes open en wel te wachten. Een kwispedoor is er niet. Hoeft ook niet. Voor ons is het - zo net na het middaguur - heel voorzichtig een bodempje inschenken. En: het glas klinkt; gezondheid! 

Tijdens het halfuurtje proeven gaat de telefoon van Kees Janse meerdere malen. "We hebben in Zaal Beatrix zo'n vijftien maanden lang weinig tot niets kunnen doen. Dat merken we nu heel goed aan het aantal telefoontjes dat we dagelijks krijgen met aanvragen. De telefoon staat echt roodgloeiend. De mensen hebben heel wat in te halen, kun je concluderen. Fijn dat het allemaal weer op gang kan komen", zegt Kees Janse.

Hier lees je ons eerdere artikel van vandaag over de opening:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/stadshaven-brouwerij-is-open-nu

 

01-07-2021