Stadshaven Brouwerij is open nu

Stadshaven Brouwerij is open nu

ROTTERDAM - Aan de Galileïstraat 24 in Rotterdam, ongeveer een kilometer over de grens van Schiedam, is zojuist de Stadshaven Brouwerij Rotterdam officieel geopend.

brouw

door Jan Schrijver

Met een kraan uit 1966 werd een zwarte doek van een grote bierfles getrokken, waarna binnenvuurwerk dit voor de nieuwe Rotterdamse bierbrouwer feestelijke moment opluisterde. Op de foto zie je van links naar rechts brouwers Tobias Luckhof en Steijn Beurskens, eigenaar en initiatiefnemer Harm van Deuren en marketing & sales verantwoordelijke Alexander Bruring (niet aanwezig was hoofdbrouwer Wesley Aarse). 

Het jaartal 1966 werd met name genoemd. Toen trok een grote moderne afhandelaar van fruitimport in het pand. Afhandeling van de vervoersstromen aan fruit is al enige jaren verleden tijd nu. Harm van Deuren: "Toen ik het pand enige jaren geleden voor het eerst zag, was het één grote koelkast hierbinnen. Zowat alles in het pand is gestript en is opnieuw geheel naar onze wensen ingericht. Het Havenbedrijf Rotterdam is eigenaar van het pand. Voor rekening van de eigenaar was deze ruim vier miljoen euro kostende verbouwing. Als brouwerij hebben wij nog ongeveer zeven miljoen euro geïnvesteerd. Alles bij elkaar heeft het ongeveer vier jaar geduurd om deze brouwerij, met internationale allure kun je wel zeggen, te realiseren. Dat was een mooie reis, maar we beseffen terdege dat het nu pas echt begint."

shv

Vanaf drie uur vanmiddag zijn klanten voor de horeca welkom. Niet alleen is in de voormalige fruitoverslaghal de brouwerij gevestigd, maar ook een grootscheeps café-restaurant gedeelte met uitzicht op de roestvrijstalen brouwketels. De horeca is in deze startfase open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. 

Binnen enkele weken is er ook een winkel gereed. Daar kun je dan bier kopen en merchandise van het merk. Bier is er op fles in zes types van de merken Stadshaven Brouwerij en Fearless Brewers.

Er zijn verschillende horeca-gedeeltes, bijvoorbeeld met gemakkelijke loungebanken of met traditionele tafels met stoelen. Ook zijn er tafels waarop een eigen tap, waaraan een groep klanten zelf bier kan tappen. Binnenkort is ook het terras buiten aan de haven gereed.

tafels

Foto's door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online

01-07-2021