Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Oud-ambulancebroeder Dirk Docter is bevlogen geschiedschrijver 40-45

Oud-ambulancebroeder Dirk Docter is bevlogen geschiedschrijver 40-45

SCHIEDAM - Dirk Docter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag - Koningsdag - heeft burgemeester Lamers een bezoek gebracht aan het echtpaar Docter, om Dirk Docter de versierselen uit te reiken die behoren bij de koninklijke onderscheiding.

De staat van dienst van Dirk Docter is indrukwekkend. Al tientallen jaren zet hij zich onbaatzuchtig in voor de samenleving. Ook gedurende zijn werkzame leven was hij al een betrokken ambulancemedewerker. Na zijn pensionering besteedt hij tot op de dag van vandaag een groot gedeelte van zijn tijd aan uiteenlopende vrijwillige activiteiten.

Een daarvan is zijn bevlogenheid voor geschiedenis. Die heeft geresulteerd in diverse tentoonstellingen, boeken en een fotoboek. Hij heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de lokale geschiedschrijving over de bezettingsjaren in Schiedam. De boeken waaraan hij heeft meegewerkt zijn Schiedamse 'best-sellers'.

Ook heeft hij een tomeloze bijdrage voor de landelijke documentatiegroep 40-45 als bestuurslid en redacteur. Deze documentatiegroep geniet landelijk groot aanzien. Tevens is Docter al jaren actief voor de protestantse kerkgemeenschap in Schiedam, waar hij zich met hart en ziel voor inzet.

Hier kun je het complete overzicht lezen van de tien koninklijk onderscheiden Schiedammers:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/burgemeester-brengt-tien-schiedammer-een-koninklijke-onderscheiding

Foto: bron gemeente Schiedam, foto door Jan van der Ploeg

27-04-2021