Opnieuw toernooizege Kethel Spaland; flater voor HBSS

Opnieuw toernooizege Kethel Spaland; flater voor HBSS

VOETBAL - Aan een regenachtige Oldegaarde op Rotterdam Zuid heeft zich in de finale van het COAL-toernooi een Schiedams onderonsje afgespeeld, waarbij het verwachte onweer weliswaar uitbleef, maar wel op de gezichten van de HBSS-staf was af te lezen na afloop. Titelverdediger Kethel Spaland (zo.) won de finale met 2-5.

Na de 1-0 voor HBSS van Zimmerman in de aanvangsminuut was de verwachting dat de kwaliteit van de oranjehemden de boventoon zou krijgen. Een discutabele gelijkmaker en opnieuw via een doelpunt van Klepke een voorsprong bij rust (2-1) deed nog steeds vermoeden dat het wel goed zou komen voor Wolters’ team.

In de tweede helft echter deed titelverdediger Kethel Spaland wat HBSS naliet. Met inzet en strijd knokte de formatie van Ronald v.d. Zalm zich naar een terechte 2-5 zege. Bij Kethel Spaland was het de uit de A-junioren naar de selectie overgekomen Daan Nesse die een hattrick scoorde. 

Een ware flater voor HBSS waarmee een conclusie getrokken mag worden dat een veelvoud aan goede spelers niet altijd direct een goed team vormt. Uiteindelijk zal het wel goed komen is de overtuiging van Wolters en zijn staf, alleen voor nu is het weer even met beiden voeten op de grond en werk aan de winkel.

"Komende week het thuistoernooi met pittige tegenstand, dus resten er nu een aantal dagen tijd om de bakens te verzetten", aldus de technische staf van HBSS. 

Hier lees je ons eerdere artikel over de eerste wedstrijden in dit toernooi:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/hbss-verslaat-gastheer-coal

22-08-2021