Zondag finale in Rotterdam Zuid tegen Kethel Spaland (zo.)

HBSS verslaat gastheer COAL

HBSS verslaat gastheer COAL

VOETBAL - Op het jaarlijks terugkerend toernooi aan de Oldegaarde in Rotterdam Zuid heeft de equipe van Toon Wolters goede zaken gedaan en de gastheer bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur gespeeld.

Al na twee minuten plaatste Dickie Tijdeman de bal met links hard in de kruising en niet veel later bracht nieuweling Marruchen Zimmerman middels twee nette goals de stand op 0-3. Een afstraffing leek in de maak maar onder aanvoering van Leroy van Bueren deed de Schiedamse formatie bewust een stapje terug. De rust werd derhalve bereikt met een 0-3 stand waarna in de tweede helft wat wisselingen plaats vonden.

"HBSS wordt daar heden ten dage zeker niet minder op want als je als derdeklasser in de rust spelers als onder andere Joey Grootenboer en Assad El Harti kan brengen dan mag gezegd worden dat er een brede en kwalitatieve groep staat op Sportpark Harga", aldus de technische leiding van HBSS.

Na rust was goed doorgaan en afronden van Browne, na een overtreding op El Harti, de opmaat voor de 0-4 maar veel verder kwam HBSS niet. Na een onnodige tegengoal waarbij doelman Tenekecioglu kansloos was, liep het duel jammerlijk genoeg wat uit de hand, hetgeen voornamelijk te wijten was aan inmenging van het publiek. De verder goed leidende P. Batenburg deed het meest verstandige en floot in de 77e minuut voor het einde waarmee HBSS tot winnaar werd uitgeroepen.

In de finale zondag (13.00 uur) komt HBSS uit tegen stadgenoot en toernooi titelverdediger Kethel Spaland (zo.) dat op zijn beurt NOC Kralingen ruim versloeg. Deze finale geeft HBSS de mogelijkheid tot revanche voor het verlies, na penalties, tijdens de vorige editie van het toernooi, genaamd het Leen Houkamp Toernooi.

236224726_4615589531856270_6001204055021892362_n

21-08-2021