Livemuziek van Omar Ka & Fula Band

Opening expositie #Faces bij OpenArtExchange

Opening expositie #Faces bij OpenArtExchange

SCHIEDAM - Aanstaande vrijdag vindt om 17.00 uur de feestelijke opening plaats van de nieuwe expositie #Faces bij OpenArtExchange aan de Hoogstraat 85 in Schiedam.

Groepstentoonstelling #Faces toont een serie portretten van geobserveerde hedendaagse Afrikaanse identiteiten vanuit verschillende perspectieven. "Het is een uitgesproken kans om deel te nemen aan een bijzondere ervaring, om een kijkje te nemen in de creatieve wereld van deze Afrikaanse kunstenaars", zo laat galerie OpenArtExchange weten. "Kom dus naar de opening aan de Hoogstraat 85 in Schiedam en bespreek het werk met de aanwezige kunstenaars onder het genot van een hapje en een drankje en livemuziek van Omar Ka & Fula Band."
 
De deelnemende kunstenaars zijn:
Casca (1976, Portugal/Angola)

Syl Loko (1996, Benin)

Gabriel Jideonwor (1991, Nigeria)

Jonathan Vatunga (1996, France/DR Congo)

Klaashenk Blonk (1947, Netherland)
             
Opening met livemuziek
Omar Ka, naamgever van de Omar Ka & Fulla Band, werd geboren in het noordelijke deel van Senegal, een gebied waar de nomadische manier van leven nog levendig was. Perioden van droogte dwongen veel van de fulani om de regio te verlaten naar de hoofdstad Dakar. Op jonge leeftijd begon Omar te zingen en te dansen, en in 1991 richtte hij de Fula Band op. In 1995 bezocht hij Nederland waar hij veel muzikanten ontmoette die verschillende muziekstijlen speelden. Vanaf 1996 verbleef hij definitief in Rotterdam en nam hij een eerste cd op met twee muzikale vrienden, Hanyo van Oosterom en Willem Cramer, met de titel H.O.W. (wat staat voor de initialen van de drie betrokken muzikanten, Hanyo, Omar en Willem). Op dit album zochten de drie muzikanten naar een symbiose van ambient muziek en Afrikaanse roots. Het laatste uitgebrachte album is “Kawral”. Het bevat een mooie mix van Fulani folk, Dakar beats, Afro reggae en desert blues.

Art Route Schiedam
OpenArtSchiedam is een van de twaalf deelnemers aan de Art Route Schiedam, die van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari plaatsvindt in Schiedam en waarmee wordt ingehaakt op Art Rotterdam en Rotterdam Art Week.
 
 

07-02-2023