Complimenten voor aannemer en gemeente

Op zaterdag is het werk afgemaakt en kon terras toch naar buiten

Op zaterdag is het werk afgemaakt en kon terras toch naar buiten

SCHIEDAM -  Vrijdagmiddag werd een opgebroken straat achtergelaten voor het pand van restaurant Sabores do Norte, precies op de plek waar normaal het grootste deel van het kleine terras staat. Dat kwam erg slecht uit met eindelijk een mooi terrasweekend voor de boeg. Complimenten voor de gemeente en aannemer, die er vandaag voor zorgden dat het werk voor de deur van het restaurant alsnog werd afgemaakt.

door Jan Schrijver

Gistermiddag gaf restauranteigenaresse Susana Carvalho aan dat ze teleurgesteld was, dat - na de coronalockdowns en na het slechte weer van de afgelopen tijd - uitgerekend gisteren (met eindelijk een mooi weekend met terrasweer voorspeld) de straat voor haar restaurant aan het einde van de vrijdagmiddag open lag en zij het grootste deel van  haar terras het gehele weekend niet neer zou kunnen zetten.

Het Nederlands van de Portugese onderneemster is nog niet zo goed, maar collegawinkeliers schoten gistermiddag te hulp bij het plegen van de nodige telefoontjes. Dat leidde ertoe dat er vrijdagmiddag laat, mede dankzij de inspanningen van het Centrum Management, nog iemand namens aannemer en gemeente kwam kijken. Die zegde toen toe vandaag - zaterdag - het werk voor haar restaurant aan de Hoogstraat 129/131 af te zullen maken en dat de werkzaamheden uiterlijk om drie uur vanmiddag klaar zouden zijn. 

"En wat deze mijnheer mij beloofd heeft, is vandaag ook gedaan. Ze waren voor drie uur vanmiddag klaar en mijn terras kon weer naar buiten. Heel erg fijn, mijn dank", zegt Susana Carvalho, hard werkend in haar restaurant aan het begin van de avond; in tegenstelling tot een etmaal eerder met een blij gezicht.

Lees hier ons artikel van gisteren:
Met terrasweekend voor de boeg is Restaurant 'Sabores do Norte' teleurgesteld
'Had dit nou echt niet tot na het weekeinde kunnen wachten?'

 

04-09-2021