Met terrasweekend voor de boeg is Restaurant 'Sabores do Norte' teleurgesteld

'Had dit nou echt niet tot na het weekeinde kunnen wachten?'

'Had dit nou echt niet tot na het weekeinde kunnen wachten?'

SCHIEDAM - Susana Carvalho is teleurgesteld. Uitgerekend vanochtend is voor haar café restaurant Sabores do Norte op de Hoogstraat de straat opgebroken en erger nog, aan het eind van de dag niet dichtgemaakt. Ze kan daardoor dit weekend vier van de zes tafels van haar terras niet neerzetten.

door Jan Schrijver

"Ik ben verrast dat de straat bij ons voor de deur en in de steeg om de hoek is opgebroken en bijzonder teleurgesteld dat we nu dit weekend deze greppel voor het pand hebben. Uitgerekend nu we eindelijk een mooi weekend hebben, met fraai terrasweer. Moet je je indenken, we hebben een moeilijke tijd door corona achter de rug én we hebben een nogal slechte zomer achter de rug. En nu dit. Dat kan toch niet! Hadden ze hier nou niet na het weekeinde mee kunnen beginnen?", zegt Susana Carvalho, die er gewoon niet bij kan met haar pet. 

sabor4 (2)

Bekende Schiedammer Bertus de Bruin zit op het terras. "Ik zit hier met enige regelmaat, het zijn heel aardige mensen. Je hoort hier nooit een onvertogen woord, ik heb Susana eigenlijk nog nooit boos gezien. Dat ze nu met haar handen in haar haar zit, dat ze zeer teleurgesteld is, ik begrijp dat helemaal. Had die paar meter sleuf die voor haar pui zijn gegraven nou echt niet tot maandag kunnen wachten. Het zou de gemeente sieren als ze vanavond, of voor mijn part morgen vroeg de sleuf dichtgooien, de hekken weghalen en er een plaat op leggen. Dat is een kleine moeite en dan kan het café twee dagen de broodnodige omzet draaien en kunnen de gasten van het terras genieten."

"Zoals het er nu bijligt, is het nog gevaarlijk ook", zegt een van de buren, die de woorden van Bertus de Bruin aanhoort en de verbouwereerde Susana Carvalho bij de greppel, hoop met zand, stapel stenen, hekken, verbodsborden en gevaarsborden voor haar deur ziet staan.

Susana Carvalho herhaalt haar noodkreet: 'Gemeente Schiedam, kan de greppel echt niet dicht dit weekeinde?'

sabor1

sabor3 (2)

03-09-2021