Ook in coronatijd brengen winkeliers en horeca het centrum in oranje sferen

Ook in coronatijd brengen winkeliers en horeca het centrum in oranje sferen

SCHIEDAM - Schiedam Centrum meldt samen met de gemeente gekeken te hebben naar wat er wél mogelijk is aan feestelijke activiteiten rond Koningsdag dinsdag 27 april. Het centrum van Schiedam wordt ook in deze coronatijd door de ondernemers in oranje sferen gebracht.

"Er is op dit moment geen ruimte voor het organiseren van publieke evenementen. In de regio is afgesproken dat tot 1 juli geen aanvragen voor grote evenementen in behandeling worden genomen. Grote feesten op onder andere Koningsdag (27 april) zijn dus niet mogelijk", zo liet burgemeester Lamers afgelopen zaterdag per brief (20ste corona-update) aan de gemeenteraad weten. Je leest ons artikel over deze corona-update hier:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/in-afgelopen-8-weken-heeft-schiedam-16-coronadoden-te-betreuren

"Niet met je kleedje op de straat, wel stoepkrijten voor je deur. Geen optredens buiten, wel opnames binnen. Koningsdag 2021 hoeft niet stilletjes voorbij te gaan. Dus trek je oranje outfit uit de kast, zet die kroon boven op je hoofd en plug in op de Live Stream 'Leve Schiedam Centrum!", zo roept Schiedam Centrum op.

Op maandag 26 april, de dag voor Koningsdag, zendt Schiedam Centrum online een programma uit dat het centrum in Oranje-sferen laat zien. Afgewisseld met een quiz en optredens, neemt Schiedam Centrum de kijker mee langs de verschillende horeca en ondernemers in de binnenstad. John van Oudenaarde van Crevor Events vertelt: "Het lijkt ons mooi om mensen op die manier toch weer even van de sfeer te laten proeven. Iedereen mist dit zo. De horeca en alle andere ondernemers doen hun best om er toch elke keer weer iets gezelligs van te maken. Die saamhorigheid willen we al op de dag voor Koningsdag laten zien: Leve Schiedam Centrum!"

De straten worden in de dagen ervoor versierd met oranje vlaggetjes en de ondernemers worden uitgedaagd hun etalage op originele wijze oranje te kleuren. Ze ontvangen hiervoor een Oranjepakket en het nieuwe logo van Koningsdag Schiedam Centrum. De mooist versierde zaak verdient een reischeque.

Kinderen kunnen bij de verschillende ondernemers van het centrum een knipplaat ophalen met daarop een kroontje. Centrummanager Kitty Buijtendijk: "Leuk om thuis te knutselen en met Koningsdag je te laten kronen. Wie wil er nou niet een dagje de baas zijn? En mocht je er nou echt prachtig uit zien of je 'onderdanen' iets heel knaps kunnen, deel het dan even op Instagram @schiedamcentrum...vinden we leuk!"

Kitty benadrukt: "We kunnen in deze coronatijd in de binnenstad niet iets speciaals organiseren en kunnen ons voorstellen dat je het toch leuk vindt om op deze dag een rondje te doen. Kijk dan op Instagram @rondjeschiedam."

 

13-04-2021