Bokstoernooi ter voorbereiding op het OKT

Nouchka Fontijn wint haar eerste partij in Tsjechië

Nouchka Fontijn wint haar eerste partij in Tsjechië

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft zojuist haar eerste partij in Tsjechië tegen de Poolse boksster Kaczmarska probleemloos gewonnen. Het werd een 5-0 uitslag in het voordeel van de Schiedamse.

Fontijn bokst deze week in een internationaal toernooi in het Tsjechische Usti nad Labem. De deelname aan dit toernooi is een belangrijk onderdeel van haar voorbereidingen op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) dat van 4 tot en met 8 juni aanstaande in Parijs wordt gehouden.

Door de winst van vandaag in haar eerste partij, staat morgen de tweede partij op Fontijn te wachten. Dat is een bijzondere ontmoeting. Het is namelijk opnieuw een gevecht tegen Lauren Price uit Wales. Price is de boksster die in 2019 via een protest de wereldtitel afhandig maakte van Fontijn.

Deze dames troffen elkaar daarna nog eens in december 2020 in Duitsland waarbij Fontijn met 4-0 ruim aan het langste eind trok.

De finales van dit toernooi in Tsjechië zijn aanstaande zaterdag. De coaching is weer in handen van Abdul Fkiri.

Lees ook onze eerdere artikelen:
Fontijn wint finale:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/nouchka-fontijn-verslaat-in-parijs-de-duitse-boksster-hammer

12-2-2021 - Nouchka Fontijn verslaat wereldkampioen Price | Deschiedammer > Sport (deschiedammeronline.nl)
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/nouchka-fontijn-verslaat-wereldkampioen-price

Archieffoto: Nouchka Fontijn in de bloemen gezet door de gemeente Schiedam voor haar  behaalde  zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio (foto door Gert Struijs)

06-05-2021