Nouchka Fontijn wint finale in Keulen tegen Davina Michel

Nouchka Fontijn wint finale in Keulen tegen Davina Michel

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft aan het eind van de middag in Keulen het bokstoernooi in deze Duitse stad op haar naam geschreven door in de finale te winnen van de Franse Davina Michel.

De jury was opnieuw unaniem in het oordeel dat de Schiedamse boksster Nouchka Fontijn de sterkste was, zodat zij tegen Davina Michel in een 5-0 uitslag zegevierde. Dat deed zij gisteren ook al tegen de Duitse Christina Hammer.

Fontijn bokste tegen Davina Michel technisch verzorgd en zij oogde vol vertrouwen en, ondanks het feit dat zij binnen 24 uur opnieuw tussen de touwen stond, fris en in topconditie. De internationale bokspers liet zich na afloop lovend over de prestaties van de Schiedamse uit. 

Tegen de Duitse opponente Hammer - die een ruime staat van dienst heeft als profbokster met 26 van de 27 partijen gewonnen - komt Fontijn mogelijk in de ring op het OKT dat aanstaande juni op het programma staat.

Dit schreven wij gisteren:

Nouchka Fontijn neemt momenteel deel aan een toernooi in Keulen: de Cologne Boxing World Cup. De Schiedamse boksster won van de Duitse Christina Hammer. De jury was unaniem in het oordeel dat de winst voor Nouchka Fontijn was, ofwel na een 5-0 gewonnen partij staat zij morgen in de finale.

Het was een stevig gevecht tegen Hammer. De partij kenmerkte zich wel door het nodige 'klemwerk', maar verder was het gewoon een technische partij. Nouchka zocht meer de aanval dan haar opponente, vooral in de tweede en derde ronde.

In de eerste ronde (gisteren) was ze vrij geloot, maar vanavond bokste ze dus tegen de Duitse Christina Hammer. Dat is niet zo maar een tegenstandster. Hammer werd in september 2009 (op 19 jarige leeftijd) professioneel bokser. Tussen september 2009 en december 2020 bokste ze 27 professionele partijen, waarvan ze er 26 won (ze verloor alleen een keer in 2019, tegen de Amerikaanse Shields, waar Nouchka van verloor in de finale van de OS in 2016). Hammer wil graag Olympisch goud toevoegen aan haar erelijst. Ze gaat ervanuit dat ze voor Duitsland kan boksen in het kwalificatietoernooi van begin juni.

Voor dat toernooi staat het wedstrijdschema al vast sinds de start van dat toernooi in Londen, maart vorig jaar. Dat toernooi werd toen drie dagen na de start stilgelegd in verband met corona. Nouchka zal in haar tweede partij van dat kwalificatie-toernooi naar verwachting tegen de Duitse vertegenwoordigster boksen. De dame die daarvoor in maart 2020 in het schema stond, is nu zwanger en Duitsland mag dan een vervangster aanwijzen. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid Hammer worden. De regels laten dat toe.

Morgen staat Nouchka Fontijn in de finale tegen de Franse boksster Davina Michel. 

Hier lees je een eerder artikel over Nouchka Fontijn:
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/nouchka-fontijn-verslaat-wereldkampioen-price

Foto: Nouchka Fontijn en Abdul Fkiri na het behalen in 2016 van het Olympisch zilver in Rio de Janeiro (foto door José Medina van Mesa Sport Rotterdam) 

 

 

 

 

13-03-2021