Nieuwe educatieve buitenruimte van NME-centrum is geopend

Nieuwe educatieve buitenruimte van NME-centrum is geopend

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag opende demissionair wethouder Patricia van Aaken en Heidi Hoogvliet (bestuurder van Stiching Milieu Dichterbij) tijdens de Midden-Delfland Dag de nieuwe educatieve buitenruimte (buitenleslokaal) van het NME-centrum aan de Harreweg. Daarna zochten ze samen met de kinderen in een vermolmde boomstronk naar kriebelbeestjes zoals duizendpoten, pissebedden, naaktslakken en andere bodemdieren.

Patricia van Aaken vroeg aan Vera uit groep 3: “Zullen we eens kijken wat voor dieren er in die boomstronk leven?” Kleine, grijzige diertjes krioelden in de vermolmde boomstronk.  “Pissebedden!” riep Vera opgetogen uit. Pissebedden horen tot de kreeftachtigen.

Naast de bodemsafari in het buitenleslokaal konden bezoekers in de tuin van het NME-centrum meedoen aan wateractiviteiten die in het teken stonden van ’t Spettert, een onderdeel van Groen Doet Goed Schiedam. Zie verder deze webpagina van de gemeente.

Jan Willem de Boer van JW TV was aanwezig en maakte een reportage. Die kun je zien door op onderstaande afbeelding te klikken. Hij maakte kennis met Thijs van der Wal, de nieuwe groenadviseur voor de gemeente. Ook sprak Jan Willem met Luc Korpel over het buitenleslokaal.

Hier lees je ons eerdere artikel:
Activiteiten ook bij De Boshoek, de Groene Raat en speelpolder 't WIJland; opening buitenleslokaal NME-centrum tijdens Midden-Delfland Dag

Hier lees je columns over de natuur met macrofoto's door Ad Bakker:
De zwarte wegmier die wil je niet in huis hebben

Slakken zijn de schrik voor menig (moestuin)liefhebber

Foto: Patricia van Aaken bekijkt een boomstronk (bron foto gemeente Schiedam)

21-06-2022