Vrijdag- en zaterdagavond film, plus extra filmmatinee: Fantasia (Disney)

'Nazomeren in de Jacobus', gratis toegang, wél reserveren

 'Nazomeren in de Jacobus', gratis toegang, wél reserveren

SCHIEDAM - Aanstaande vrijdag en zaterdag is in de pastorie van de Jacobuskerk de tweede serie 'Nazomeren in de Jacobus' met de film ‘Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu’ op vrijdagavond en film ‘La Famille Bélier’ op zaterdagavond. Aan het programma is een extra film toegevoegd, te weten op zaterdagmiddag aanvang drie uur de jeugdfilm Fantasia (Disney).

De pastorie, kerk en tuin van de ‘Jacobus’ zijn een prachtig podium in de wijken Kethel en Spaland/Sveaparken voor diverse activiteiten en ontmoeting. Deze bijzondere plek biedt dit najaar een speciale ambiance om prachtige films te zien. Nazomeren start in de tuin en eindigt in de huiskamer van de pastorie. Bezoekers krijgen tevens de gelegenheid de pastorie te bezichtigen.

14 okt – film ‘Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu’, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

15 okt – film Fantasia (Disney), aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.

15 okt – film ‘La Famille Bélier’, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: Sint Jacobuskerk, Kerkweg 51, Schiedam-Kethel

De toegang is gratis maar reserveren is verplicht; dat kan via telefoonnummer 010-4709719 of op de website www.jacobuskethel.nl

Nazomeren in de Jacobus is een initiatief van het Jacobusgilde en muziekvereniging Sint Radboud en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen en het Gemeenschapsfonds Schiedam.

TOELICHTING PROGRAMMA

14 okt – film ‘Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu’
De Franse komedie Bon Dieu! is in eigen land de grootste bioscoophit sinds Intouchables. Bijna tien miljoen bezoekers trok de film, waarmee het een van de grootste hits van eigen bodem ooit is. Claude en Marie Verneuil zijn afkomstig van katholieke ouders uit de grote provinciale bourgeoisie en nogal conservatief. Maar ze zijn altijd ruimdenkend geweest. Het was echter even slikken toen hun eerste dochter trouwde met een moslim, hun tweede met een Jood en de derde met een Chinees. Hun hoop dat hun laatste dochter toch voor de kerk trouwt wordt aangewakkerd wanneer ze vernemen dat ze een brave katholieke jongen heeft ontmoet.

15 okt – film 'Fantasia'
Speciaal voor de jeugd wordt de animatiefilm Fantasia van Disney vertoond. Deze klassieker die geschikt is voor jong en oud, bestaat uit 8 delen van verschillende animatie met bijpassende bekende klassieke muziekwerken. Het is een meesterwerk van de grote Walt Disney met muziek gespeeld door het Philadephia Orchestra.

15 okt – film ‘La Famille Bélier’
La Famille Bélier is een Frans-Belgische filmkomedie uit 2014 onder regie van Éric Lartigau. De familie Bélier heeft een boerderij. De zestienjarige Paula is de onmisbare tolk voor haar doofstomme ouders en broer. Haar muziekleraar, Monsieur Tomasson, ontdekt haar muzikale gave en moedigt haar aan om te zingen. Daarna beslist Paula om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd in Parijs voor de Maîtrise de Radio France; de koorschool van de Franse publieke omroep. Die beslissing betekent echter dat ze haar familie moet verlaten om haar eerste stappen op weg naar volwassenheid te zetten.

Voor al deze films geldt: toegang is gratis maar wel reserveren van tevoren, want vol = vol.

Lees ook: Disneyfilm Fantasia gratis te zien in pastorie van de kerk. 'Nazomeren in de Jacobus' zet extra film op het programma

Tekst: PR Sint Radboud
Foto en flyer: PR Sint Radboud
(advertorial)

posternazomeren

10-10-2022