Aandacht voor Stedelijk Museum Schiedam in Kampioen-magazine

Museum kan zich op landelijke toeloop verheugen

Museum kan zich op landelijke toeloop verheugen

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam kan zich met de onlangs geopende expositie 'Eeuwigheid van de maan' van de Deense kunstenaar Else Alfelt op een landelijke toeloop verheugen nu de Kampioen een pagina eraan heeft besteed.

De Kampioen, het viermaal per jaar verschijnende tijdschrift van de ANWB, is met een oplage van 3,7 miljoen waarschijnlijk het Nederlandse tijdschrift met de grootste oplage. In het artikel in de rubriek 'Tijd voor een museum' schrijft de Kampioen-redactie: "In Denemarken is Alfelts werk bekend en geliefd, maar in Nederland is het niet eerder op grote schaal te zien geweest." ANWB-leden kunnen hun toegangsbewijs voor het museum online via de anwb boeken met 25% korting. ( anwb.nl/p2schiedam )

Deze eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van CoBrA-kunstenaar Else Alfelt is sinds 6 april te zien in Schiedam en loopt tot en met 15 september 2024.

Hier lees je ons eerdere artikel over de expositie:
Cobra-kunstenaar Else Alfelt te zien in Schiedam

Hier lees je over een andere recente activiteit van het museum:
Bewoners uit Schiedam Oost bezoeken museum

Bezoekadres
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

Afbeelding:
Else Alfelt, Dark blue mountain rhythm with sickle moon / with full moon / with half moon, 1970, olieverf op paneel, collectie Carl-Henning Pedersen & Else Alfelt Museum

 

16-04-2024