Meningen wijkbewoners best positief, 'Schiedam Oost kan mooie parel worden'

Bewoners uit Schiedam Oost bezoeken museum

Bewoners uit Schiedam Oost bezoeken museum

SCHIEDAM - Directeur Anne de Haij van het Stedelijk Museum Schiedam stond te stralen bij de ingang. Voor het tweede jaar kunnen de wijken het museum eens gratis bezoeken en zien wat er allemaal aan kunst te vinden is. Voor velen is de drempel hoog maar met bewoners uit de straat samen is het een bijzonder uitje. Niet alleen kunst kijken, maar er is een hapje, een drankje en veel muziek. De vrijdagavond is een mooie start van het weekend voor deze activiteit.

Jan Willem sprak veel bezoekers die wonen in Schiedam Oost en gelukkig zijn velen van hen best positief over hun wijk Schiedam Oost. De wijk is sociaal en er zitten mooie straten tussen. Voor velen is de rotzooi op straat de grote belemmering om de wijk nog mooier te maken. Veel gemeentebesturen hebben een poging gedaan om dat probleem te tacklen, maar veel heeft dat niet opgeleverd. 

Troubadour Marcel Nieuwland zong het Schiedam Oost lied. Ook de jeugd-Rijnmondband gaf acte de presence.

Meneer de Groot woont zijn hele leven al in Oost en geniet van een praatje met de bewoners. Ook Aad Verbeek is niet ontevreden en woont best met plezier in Oost. Bewoner Ronnie vatte het mooi samen: "Schiedam Oost kan een mooie parel worden."

Video: JW TV Schiedam

Foto boven het artikel: Anne de Haij (foto door Jan Willem de Boer)

15-04-2024