VVD, D66, AOV en CDA gaan verder als coalitie

Minderheidscoalitie gaat per onderwerp naar meerderheden zoeken

Minderheidscoalitie gaat per onderwerp naar meerderheden zoeken

SCHIEDAM - GroenLinks en PS zijn vandaag uit de coalitie gestapt en hun wethouder Jeroen Ooijevaar heeft zijn ontslag aangeboden. Fractievoorzitters Onno Spek (VVD), John van Sliedregt (D66), Karin de Vries (AOV) en Andreas Lepidis (CDA) hebben vanavond laten weten verder te willen in de raad als minderheidscoalitie en in het college van B&W met de overgebleven wethouders.

Hier lees je het gezamenlijke persbericht van de fractievoorzitters van de resterende coalitiepartijen:

"Coalitie Schiedam wil door

Naar aanleiding van het plotselinge vertrek van GroenLinks en PS hebben de overige Schiedamse coalitiepartijen zich de afgelopen middag beraden over de nu ontstane situatie.
In een goed en constructief gesprek is geconstateerd, dat de overgebleven partijen, VVD, D66, AOV en CDA zich nog altijd kunnen vinden in het in 2018 gesloten coalitieakkoord.
Tevens realiseren wij ons de ernst van de financiële situatie van Schiedam. Deze vraagt een stabiel bestuur. 

Om bovenstaande redenen hebben VVD, D66, AOV en CDA besloten met elkaar de resterende raadsperiode af te willen maken als coalitie en college. De overgebleven wethouders kunnen hiermee hun klus afronden. De coalitie heeft na het vertrek van twee partners geen meerderheid meer in de Schiedamse gemeenteraad. Daarom zal, zoals vaker het geval geweest is in de afgelopen jaren, actief samenwerking gezocht worden met de raad. Om zodoende per onderwerp naar meerderheden te zoeken.

Wij hebben vertrouwen in de toekomst en zullen de komende maanden met veel plezier onze schouders onder het vele werk blijven zetten. In het belang van Schiedam en haar inwoners.

Namens de fracties,

VVD: Onno Spek
D66: John van Sliedregt
AOV: Karin de Vries
CDA: Andreas Lepidis"

Hier lees je de eerdere artikelen van vandaag over dit onderwerp:
Schiedam verdient stabiel bestuur

Wethouder Ooijevaar biedt ontslag aan

 

21-09-2021