Reactie VVD, D66, AOV en CDA op ontstane bestuurscrisis

"Schiedam verdient stabiel bestuur; wij willen hiervoor blijven zorgen"

"Schiedam verdient stabiel bestuur; wij willen hiervoor blijven zorgen"

SCHIEDAM - Bij het aangaan van de coalitie had deze een meerderheid (21 van de 35 zetels). Na het opstappen van GL/PS is er sprake van een minderheid (15 van de 35 zetels). Overblijvende coalitiepartijen VVD, D66, AOV en CDA hebben een reactie gegeven.

Het houden van vervroegde verkiezingen voor de gemeenteraad is niet mogelijk. Deze worden om de vier jaar gehouden (uitzondering is mogelijk bij gemeentelijke herindeling). De raadsverkiezingen worden landelijk gehouden op 16 maart 2022. Hoe kan de gemeente Schiedam bestuurbaar blijven, nu er sprake is van een resterende minderheidscoalitie? Hiervan is sprake na het opzeggen van het vertrouwen in de coalitie door Groen Links (3 zetels, waarbij opgemerkt dat bovendien tijdens de raadsperiode met GroenLinks is gaan samenwerken Sun van Dijk) en Progressief Schiedam (2 zetels), die gezamenlijk een wethouder leverden in de persoon van Jeroen Ooijevaar. Zie hierover ons eerdere artikel onder deze link.

De resterende coalitiepartijen hebben zojuist een persbericht uit laten gaan over de onstane situatie. Dat lees je hieronder.

Reactie VVD, D66, AOV en CDA:

"Reactie coalitie op vertrek GroenLinks en PS

De resterende coalitiepartijen VVD, D66, AOV en CDA hebben kennisgenomen van het vertrek van GroenLinks en PS. Het is het spijtig dat GroenLinks en PS deze conclusie hebben getrokken. Wij vinden het van groot belang Schiedam bestuurbaar te houden.

Het vertrek is het gevolg van een meningsverschil over de mobiliteitsvisie. Deze is vorig jaar
vastgesteld door de Schiedamse gemeenteraad. De uitwerking hiervan is verwoord in het
uitvoeringsprogramma. Hierover is helaas geen overeenstemming bereikt met alle partijen binnen de coalitie. Het ging hier niet om de uitvoering van een deel van het coalitieakkoord.

Verdere samenwerking om tot een goed uitvoeringsprogramma te komen is helaas niet meer gelukt.

VVD, D66, AOV en CDA bespreken de komende dagen de nu ontstane situatie. Schiedam staat voor grote uitdagingen en verdient een stabiel bestuur. Wij spreken de intentie uit hiervoor te blijven zorgen.

De fracties van VVD, D66, AOV en CDA."


Hieronder lees je enkele artikelen over betaald parkeren:
Ook voor schiedam Noord dreigt betaald parkeren
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/ook-voor-schiedam-noord-dreigt-betaald-parkeren

Burgers en bedrijven zouden toch actief betrokken worden bij invoering betaald parkeren
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/burgers-en-bedrijven-zouden-toch-actief-betrokken-worden-bij-invoering-betaald-parkeren 

Parkeerregulering in noord kan ook gratis
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/parkeerregulering-in-noord-kan-ook-gratis

21-09-2021