Marktkooplui blij met nieuwe indeling weekmarkt

Marktkooplui blij met nieuwe indeling weekmarkt

SCHIEDAM - Vandaag heeft de weekmarkt in Schiedam een nieuwe indeling van de verschillende kramen. Belangrijkste wijziging is, dat er géén kramen meer staan op het Stadserf.

door Jan Schrijver

marja2

In verband met de coronamaatregelen waren de kramen met meer ruimte ertussen neergezet. Zodoende stonden er de afgelopen twee jaar kramen op de Lange Kerkstraat, het Land van Belofte en het Stadserf.

In de nieuwe indeling, die vandaag is ingegaan, staan de kramen vooral op het Land van Belofte en de Lange Kerkstraat. Op het Broersveld, vlak bij het Land van Belofte, staan twee kramen.

broersveldmarkt

Er is op het Land van Belofte een kring van kramen rond de zitjes bij het beeld van Proosje gemaakt. Op het Land van Belofte staat geen dubbele rij meer in de bocht van het regenboogzebrapad, omdat de brandweer bij calamiteiten de panden erachter moet kunnen bereiken.

Op de Lange Kerkstraat is een dubbele rij kramen - tegenover elkaar - geplaatst. Ron en Marja Kramers stonden met hun groente- en fruitkraam eerst op het Broersveld, de afgelopen twee jaar op het Stadserf en nu bij de publieksentree van het ABC-complex in de Lange Kerkstraat. Duim omhoog (foto boven het artikel) bij Marja Dronkers, "want dit is een gezellige plek met een goede loop", zegt zij. 

Lees ook: Feestelijke sfeer op de markt

marktn

aardappels (2)

13-05-2022