Feestelijke sfeer op de markt

Feestelijke sfeer op de markt

SCHIEDAM - Het trio Funfare zorgde vandaag voor een feestelijk tintje op de weekmarkt in Schiedam.

door Jan Schrijver

Ter gelegenheid van de nieuwe marktindeling was de minifanfare Funfare door de weekmarkt ingehuurd om voor muzikale gezelligheid te zorgen. Ook liepen er drie 'wegwijzers' rond op de markt. Zagen deze wegwijzers marktklanten vertwijfeld rondkijken waar hun favoriete kraam gebleven is, dan schoten zij te hulp om de nieuwe positie van de desbetreffende kraam op de markt aan te geven.

Volgend week staat er opnieuw een activiteit op het programma. Dan is een tweetal acteurs op de markt aanwezig, dat op de markt fietsende of brommende personen er op ludieke wijze op te attenderen dat dat niet is toegestaan.

Er zal in de maand juni een enquête gehouden gaan worden onder het Schiedamse winkelend publiek om te achterhalen in welke categorie marktkooplieden op de weekmarkt gemist worden, zo vernamen wij van Ronald Ultee (accountmanager Evenementen, Horeca en Detailhandel bij de Gemeente Schiedam). Er zal sowieso gezocht worden naar uitbreiding met een bloemenkraam. Nadat Peter Put gestopt is op de weekmarkt, is er nu nog slechts één bloemenkraam over op de weekmarkt in Schiedam. 

Het is de bedoeling om nieuwe marktondernemers aan te trekken voor een aantal standplaatsen die op het Broersveld beschikbaar zijn. 

Lees ook:
Marktkooplui blij met nieuwe indeling weekmarkt

13-05-2022