Twee werkzoekende mannen leven in een auto

Man tankt verkeerde brandstof en dumpt benzine op straat

Man tankt verkeerde brandstof en dumpt benzine op straat

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Wijkagent Schiedam Oost Marloes Sno werd vandaag met haar collega Jenny door het Operationeel Centrum Rotterdam opgeroepen voor een situatie net buiten Schiedam. Aan de Tjalklaan in Rotterdam zou een man benzine aan het lozen zijn.

Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Hij deed dat omdat hij foute brandstof had getankt. "Beetje dom..", schrijft de wijkagent, "de man ging met een proces verbaal en de rekening voor schoonmaakkosten naar huis". 

Een andere bekeuring werd door de wijkagenten gegeven voor een op de hoek van Broersvest en Korte Singelstraat foutief geparkeerde auto.

parke

"Dit voertuig helaas moeten versieren met een bekeuring van 95 euro voor het parkeren op het trottoir. Niet alleen was deze actie hinderlijk voor voetgangers, maar ook ontneemt het veel zicht voor het overige verkeer", aldus Marloes Sno.

Net buiten Schiedam, aan de Marconistraat in Rotterdam, kwam vandaag de huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten opnieuw schrijnend aan het licht. Op de Marconistraat langs de Merwehaven troffen de wijkagenten een personenauto aan met daarin twee mannen. Beide mannen waren in afwachting van werk en leefden momenteel in de auto.

Lees hier ons artikel van gisteren over malafide woningverhuur waarvan veel arbeidsmigranten de dupe zijn:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/interventieteam-woonoverlast-treft-overbewoning-illegale-bewoning-en-splitsing-aan

Foto's: bron Marloes Sno, Politie Schiedam, Instagram wijkagent_sno

10-03-2021