In Schiedam Oost en Centrum

Interventieteam Woonoverlast treft overbewoning, illegale bewoning en splitsing aan

Interventieteam Woonoverlast treft overbewoning, illegale bewoning en splitsing aan

SCHIEDAM - Vanavond zijn door het Interventieteam Woonoverlast in Schiedam Oost en Centrum diverse misstanden aangetroffen op het gebied van woningverhuur.

Vanavond trof het Interventieteam Woonoverlast van de gemeente Schiedam, samen met collega’s van het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT) van het RIEC, misstanden in woningen in de wijken Schiedam Centrum en Oost aan: illegale splitsing, illegale bewoning en overbewoning.

"Overbewoning kan brandgevaar opleveren en wordt net als illegale splitsing en illegale bewoning gezien als malafide verhuurderschap. Deze pandeigenaren zijn op weg om aangewezen te worden als verhuurdervergunningsplichtig", zo geven de handhavers van de gemeente Schiedam dinsdagavond aan.

Ons land kent tien RIEC's (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum). De RIEC's helpen de verschillende overheidsinstanties om criminele ondermijning van de samenleving te stoppen. Ze ondersteunen de samenwerking tussen verschillende instanties, zoals gemeenten, provincies, politie, Belastingdienst (inclusief FIOD), Douane, Inspectie SZW, UWV en Marechaussee.

Hier lees je ons eerdere artikel over de aanpak door de gemeente van malafide verhuurders:
Er komt een golf aan van aanvragen van verplichte vergunningen
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/er-komt-een-golf-aan-van-aanvragen-van-verplichte-vergunningen

Lees ook:
Acht medewerkers van een bedrijf in een pand gehuisvest
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/acht-medewerkers-van-een-bedrijf-in-een-pand-gehuisvest

Foto: eerder door de gemeente aangetroffen misstanden op het gebied van verhuur van woonruimte aan arbeidsmigranten betroffen dit pand aan de Warande

 

09-03-2021