'Een ramenbar op een onooglijk plekje in Schiedam'

Lovende kritiek Volkskrant voor ramen-restaurant aan Parkweg

Lovende kritiek Volkskrant voor ramen-restaurant aan Parkweg

SCHIEDAM - Restaurant 'Yokohama Ramen Saito' heeft een lovende recensie gekregen in het Volkskrant Magazine van het voorbije weekeinde. Dit restaurant is gespecialiseerd in het noedelgerecht 'ramen'.

"Een ramenbar op een onooglijk plekje in Schiedam met fijne noedelsoep én een beeldig uitzicht. De Japanse eigenaar maakt zijn noedels met meel van de molen die we uit het raam zien", zo begint het artikel, met als kop 'Sliertjes uit de molen op je bord'. Verslaggeefster Hiske Versprille geeft het restaurant aan de Parkweg 406 een 8-. 

toshimi2)

Voordat ze aan tafel kon gaan, moest de recensent net als andere klanten op straat in de rij staan. "Voldaan verlaten we dit übersympathieke, fijne zaakje, het was het wachten meer dan waard", zo is haar slotwoord. De Parkweg beschrijft zij overigens als een "scharrige (betekenis: groezelige, armoedige, red.) straat met lelijke jaren-tachtigbouw". Daar zit Versprille dan flink naast. De Wiltonflats - in een ervan huist dit restaurant - werden bijvoorbeeld in 1959 gebouwd. Deze flats staan op de nominatie om ingrijpend gerenoveerd te worden.

Waar ze wel gelijk in heeft, is dat er met enige regelmaat klanten geduldig op straat in de rij staan om in dit Japanse ramen-restaurant te kunnen eten. En door haar landelijke aandacht zullen die rijen alleen maar langer worden. 

De Volkskrant was overigens niet de eerste landelijke krant die ramen at van het restaurant. Ook het team van 'de gouden pollepel' van het AD schreef lovend over het restaurant.

Hier lees je meer over de woningrenovatie van de Wiltonflats.

Foto's door Joep Schrijver (boven het artikel) en Jan Schrijver (in het artikel)

20-09-2021